Nieuws


26-07-2019 10:00

In een minimaal tijdsbestek heeft het kantoor van Dura Vermeer Bouw Hengelo een complete transformatie ondergaan. Leferink Office Works speelde hierbij een belangrijke rol. 

Belangrijk aandachtspunt bij deze transformatie was de wens de herinrichting duurzaam en circulair uit te voeren. Dura Vermeer Bouw Hengelo koos na een selectietraject voor het Haaksbergse Leferink Office Works. Leferink is ervaren in het recyclen en upgraden van niet meer te gebruiken kantoormeubilair.

Leferink nam het oude meubilair retour. In plaats van het af te leveren bij de stort, schonk ze het nog te gebruiken deel aan lokale startups. Het andere deel kreeg een tweede leven. Zo werden afgedankte bureaubladen verwerkt tot circulaire krukjes en banken. Het nieuwe interieur werd aangevuld met nieuw duurzaam meubilair, dat hoofdzakelijk in Nederland geproduceerd is van duurzame materialen.

De circulaire kruk is een ontwerp van interieurarchitecte Vaya Nijhof. De basis voor de kruk is een afgedankt bureaublad. Dat maakt de kruk niet alleen tot een duurzaam, maar ook tot een persoonlijk en uniek meubelstuk. De kruk draagt namelijk zichtbare littekens die zijn achtergebleven op de bureaubladen. Op de zitting is het logo van Dura Vermeer verwerkt. De kruk is tevens modulair. Het meubelstuk is namelijk met slechts één schroef in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Dat maakt de verwerking van de kruk aan het eind van zijn levensduur volgens Leferink zeer eenvoudig.

De grondstoffen van de circulaire ROOND-collectie zijn afgedankte materialen zoals bureaubladen, jeans en afvalstoffen. De collectie is ontwikkeld in samenwerking met Stoffeerderij Hassing en KP Interieur. Met het overhandigen van de krukjes uit de ROOND-collectie is de cirkel voor zowel Dura Vermeer Bouw Hengelo als Leferink Office Works weer rond. Deze bureaus en het overige afgedankte meubilair hebben weer een duurzame en circulaire invulling gekregen. Daarmee zijn zowel maatschappelijke als circulaire doelstellingen behaald.

www.leferink.nl


Deel op Social Media
<< July 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >