Nieuws


09-07-2019 8:00

De beroemde Eames Shell Chair - door fabrikant Vitra voor het gemak maar even aangeduid met 'chair of the century' - is verkrijgbaar in een aantal nieuwe kleuren. Dat meldt Vitra in een persbericht. 

Vele jaren lang concentreerden Charles en Ray Eames zich op het idee van een zitschaal uit één stuk die zich aanpast aan de contouren van het menselijk lichaam. "Hun doel werd uiteindelijk werkelijkheid in 1950 met de Eames Shell Chair, een baanbrekende innovatie die aan de basis ligt van een nieuw stoeltype: de multifunctionele kuipstoel", aldus Vitra. "De stoel verovert snel woningen, kantoren en openbare ruimtes en het Eames-ontwerp zou meerdere generaties inspireren."

"Deze zomer introduceren we een nieuw kleurengamma voor de Eames Plastic Chairs en de Eames Fiberglass Chairs. Met nieuwe kleuren, een ruime keuze aan zitschalen en talloze onderstellen kunt u kiezen uit meer dan honderdduizend mogelijke configuraties."

Vitra heeft de archieven en de vintagemarkt uitgepluisd en doorzocht om een beeld te schetsen van het historische kleurengebruik van Charles en Ray Eames en deze kennis gekoppeld aan een brede analyse van de huidige behoeften en het marktaanbod. "Op basis van deze bevindingen werden de paletten van de zitschalen voor de Plastic Chairs, de Fiberglass Chairs en de Hopsak-bekleding in nauwe samenwerking met het Eames Office herzien. Het resultaat is een harmonieus palet dat u in staat stelt om levendige en subtielere kleuren, verschillende onderstellen en stofferingen gemakkelijk met elkaar te combineren."

www.vitra.com


Deel op Social Media09-07-2019 8:30

Begin juni vond de officiële opening plaats van het Biosintrum in Oosterwolde: een kenniscentrum, broedplaats en ontmoetingsplek op het gebied van de Biobased Economy. Het is een van de meest duurzame en innovatieve gebouwen in Europa – bekroond met de Nederlandse Bouwprijs 2019. In nauwe samenwerking met projectstoffeerder Iedema en interieurbouwer Dengo verzorgde Gispen de totaalinrichting. "Zoveel mogelijk biobased en ontworpen vanuit het cradle to cradle-principe", aldus de inrichter.

Bij de totstandkoming van het gebouw en interieur betrok de gemeente zoveel mogelijk lokale partijen. Architectenbureau Paul de Ruiter ontwierp de duurzame blikvanger. De totaalinrichting is een co-productie van projectstoffeerder Iedema, Gispen en interieurbouwer Dengo. Iedema, verantwoordelijk voor projectbegeleiding, vloerafwerking en raambekleding, selecteerde Alice Tabak van Gispen (werkzaam vanuit de vestiging in Groningen) als interieurontwerper.

Wybe Iedema, eigenaar en algemeen directeur: "Iedema en Gispen werken al 20 jaar samen. We zijn beiden zeer trots op deze biobased prestatie."On het project is onder meer gebruik gemaakt van Gispen Remade-kasten. Alice Tabak: "Deze zijn te gebruiken als belcel of concentratiewerkplek. Circulariteit ten top, want we hebben de romp van oude archiefkasten hiervoor hergebruikt en voor de achterwand gebruikten we vermalen spijkerbroekstof van inwoners uit de gemeente. Hun spijkerbroeken komen ook op andere plekken in het gebouw terug als isolatiemateriaal."

In het interieur zijn tal van duurzame oplossingen te vinden. Zo zijn ook de vergadertafels bijvoorbeeld 'biobased': voor de frames zijn oude bureaus van de wethouders van de gemeente Ooststellingwerf gebruikt, voorzien van massieve eikenhouten bladen van Woudhout. Dit is afkomstig uit door Natuurmonumenten beheerde bossen in Nederland en Duitsland. Alice Tabak: "Leuk detail: in de rand van de tafelbladen zijn de coördinaten ingefreesd van de plek waar de gebruikte bomen stonden."

Het Biosintrum is al volop in gebruik. Diverse onderwijsinstellingen en bedrijven uit de regio huren ruimtes voor de komende jaren. Daarnaast zijn er volop flexplekken voor geïnteresseerden. De samenwerking wordt vervolgd. Ivo van der Reijnst: "Dankzij de goede contacten is er inmiddels ook al een vervolg gegeven aan de samenwerking met Gispen voor gemeente Ooststellingwerf."

www.gispen.nl

 Deel op Social Media
09-07-2019 9:00

Steelcase en Moooi gaan samenwerken op de Noord-Amerikaanse markt. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Steelcase gaat de producten van Moooi en Moooi Carpets aanbieden aan zijn Noord-Amerikaanse klanten.

De Moooi-collectie zal beschikbaar zijn vanaf het komende najaar. "Onze klanten zoeken voortdurend naar manieren om een statement te maken", zegt Joel Schellhammer, vice president growth initiatives bij Steelcase. "Ze willen dat hun werkplek een weerspiegeling vormt van hun merk en hun waardes. Moooi begrijpt dat ontwerp de cultuur en het karakter vormt van onze omgeving."

Door het 'partnership' tussen beide bedrijven krijgen klanten eenvoudiger toegang tot Moooi-producten. Moooi werd in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. Momenteel wordt het bedrijf geleid door Marcel Wanders en Robin Bevers. "We zijn erg blij met deze samenwerking", aldus laatstgenoemde. "Onze overeenkomst met Steelcase zorgt ervoor dat onze iconische tapijten, verlichting, meubilair en accessoires binnen het bereik van de Amerikaanse projectmarkt komen." 

www.steelcase.com
 Deel op Social Media<< July 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >