Nieuws


04-02-2019 8:31

Lensvelt en Maarten Baas tonen met trots de steeds verder groeiende stoelenfamilie aan het publiek. Stapelbaar, niet stapelbaar, als barstoel, met en zonder armleggers, met hoge of lage rugleuning, gestoffeerd of in eikenhout. Zowel de bestaande Maarten Baas Chairs als de allernieuwste, nog niet eerder getoonde aanwinsten, bewonen het industriële HAKA-gebouw tijdens Object Rotterdam 2019, dat gehouden wordt van 8 ttot en met 10 februari.

Het gezamenlijke avontuur begon in 2016 toen Maarten Baas samen met Lensvelt de Maarten Baas Chair ontwierp. "Een seriematig geproduceerde stoel die door een slimme aanpassing in het productieproces telkens een iets andere vorm heeft en dus een uniek karakter. Een stoel in acht verschillende uitvoeringen en oneindig veel tinten stoffering met herkenbare trekken: rebels, aandoenlijk, eigenwijs. Stuk voor stuk unieke figuren waarvan de diverse rugvormen op menselijke gezichten lijken."

De Maarten Baas Chairs maakten eerder onderdeel uit van de installatie “May I have Your Attention, Please?” Hiermee wonnen Lensvelt en Baas de prestigieuze Milano Design Award Best Concept 2017 tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Deze prijs won Lensvelt in 2016 ook al voor de Boring Collection samen met de jonge architecten Space Encounters. Nog niet eerder won een Nederlands bedrijf deze prijs, laat staan twee keer. En ook Maarten Baas won als enige designer deze prijs twee keer.

Na dit succes heeft Baas sindsdien een hele familie stoelen exclusief uitgewerkt voor dit NON-designmeubellabel. Er volgde een stapelbare versie, een variant met armleggers, en de meest recente familieleden: een hoge en een lage gestoffeerde barkruk en een Maarten Baas Chair in Europees eiken die weer in verschillende kleuren gebeitst kan worden.

www.lensvelt.nl


Deel op Social Media04-02-2019 9:00

Kantoorinrichter en IT-dienstverlener Leferink uit Haaksbergen bestond op 1 februari 50 jaar. Het moederbedrijf waaronder tegenwoordig ICT Spirit, Leferink Office Works en KP Interieur vallen, werd door Anton Leferink in 1969 opgericht als eenmanszaak. Inmiddels is de organisatie gegroeid tot een familiebedrijf met 120 medewerkers en vestigingen in Haaksbergen, Emmen en Deventer.

Algemeen directeur Mark Leferink: “Onze focus ligt op het inrichten van kantoren en op IT, waarbij wij toegevoegde waarde voor onze klanten bieden. Als gezonde onderneming zijn we klaar voor de toekomst, dat maakt het feest samen met ons gehele team voor mij zo waardevol.”

In 1969 begon Anton Leferink als leverancier van type- en rekenmachines onder de naam Leferink Kantoorinstallaties. Al snel kwam daar kantoormeubilair bij, want die machines moesten wel ergens op staan. Zijn zoon Mark Leferink: “Ik ben erg trots op mijn vader. Hij nam een risico door voor zichzelf te beginnen. Maar hij zag kansen in de markt en wist die te benutten. En dat is uitgegroeid tot onze huidige mooie organisatie.”

In de jaren tachtig van de vorige eeuw startte Leferink ook met de verkoop van computers onder de naam Leferink Computer Systemen. Het is de oorsprong van het huidige ICT Spirit. Toen werden er veel Compaq PC’s verkocht, het latere HP Inc. waar ICT Spirit zich nog steeds Gold Partner van mag noemen. In de jaren 90 bracht Leferink ook kantoorartikelen op de markt. Vanuit dikke catalogi werden de artikelen besteld en met eigen busjes rondgebracht.

Zoon Mark Leferink kwam in 2000 in dienst en nam in 2004 het bedrijf over van zijn vader. Bij het 35-jarig bestaan van het bedrijf werkten er 125 mensen verdeeld over vier productgroepen; meubilair, IT, kantoorartikelen en copiers. Ook Mark reageerde op veranderingen in de markt. Hij  besloot de kantoorartikelen te verkopen aan Staples en later de copier-tak aan PCI Nederland. ICT Spirit groeide gestaag en werd het grootste onderdeel, mede door enkele overnames. De samenwerking met leverancier KP Interieur werd geïntensiveerd, Mark werd compagnon van Jeroen Schopman, de eigenaar.

“Focus op wat je doet is volgens mij de belangrijkste succesfactor, in combinatie met de kracht van het collectief van de bedrijfsonderdelen. Zo hebben wij met ICT Spirit nu een prachtig toonaangevend IT-bedrijf en met Leferink en KP Interieur een sterke combinatie om de markt voor kantoor- en projectinrichting schouder aan schouder te bedienen. Ook zorgt onze uitstraling en reputatie in de markt er voor dat de juiste mensen graag bij ons willen werken,” aldus Mark Leferink.

Vrijdag 1 februari was de aftrap van een feestelijk jaar met een feestje voor leveranciers, medewerkers en gepensioneerde oud-collega’s. Een weekend weg met het hele team en een event voor klanten en zakelijke relaties zijn later in het jaar gepland. Mark Leferink: “wij kunnen oprecht feest vieren, mede dankzij al die opdrachtgevers in de regio die ons het vertrouwen hebben gegeven de afgelopen 50 jaar. Daar ben ik heel gelukkig mee, we zien de toekomst vol energie en vertrouwen tegemoet.”

www.leferink.nl


Deel op Social Media
<< February 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >