Nieuws


09-10-2018 8:00

Bij Drentea wordt opnieuw volop geïnvesteerd in een verdere flexibiliteit van het machinepark. De projectmeubelfabrikant uit Emmen maakt bekend nog eens ruim 3 miljoen euro te investeren in de verdere verduurzaming van de bedrijfsvoering.

Directeur Bert Top: “Juist deze tijd van transitie naar een duurzame maakindustrie biedt Drentea volop kansen om haar duurzame ambities te realiseren. Hierin leggen wij de focus op slimme ontwerpen, volledig hergebruik van grondstoffen, een productie zonder afval en gebruik van regionale groene energie. Naast het snel en flexibel inspelen op klantvragen weet Drentea al een aantal jaren een groter marktaandeel te veroveren. Onder andere door overnames en groei binnen de VDB Holding waar Drentea toe behoort. Maar verdere groei willen wij ook realiseren door te blijven investeren in ultramoderne productiefaciliteiten. Deze investeringen dragen bij aan een natuurlijke evolutie richting Smart Industry voor Drentea en leveren een verdubbeling van de capaciteit op.”

Dit jaar investeert Drentea verder in het automatiseren van de productie. Bert Top: “Door de toename van de vraag zijn wij onlangs gestart met de installatie van een ultramoderne productiestraat waarin alle metaalbewerkingen geïntegreerd zijn. Alle machines binnen deze straat zijn middels automatisering aan elkaar gekoppeld, communiceren met elkaar en zijn volledig geïntegreerd in ons ERP-systeem. Hierdoor zijn wij in staat om nog kortere doorlooptijden te realiseren en restmateriaal te minimaliseren. In de keten levert dit tevens een enorme winst op in energieverbruik en inzet van schaarse grondstoffen. Zo kan de machine volledig automatisch legborden produceren zonder afval en zorgt het volledig automatisch platenmagazijn voor alle verschillende formaten om restmaterialen te voorkomen. Staalplaten kunnen hierbij qua maatvoering en plaatdikte door elkaar worden aangeboden aan de nieuwe machines die het materiaal verwerken. Alle restmaterialen en geponste of gelaserde producten kunnen via het magazijn doorgegeven worden aan andere externe bewerkingen.”

De combinatie van machines in de productiestraat bestaat uit de Salvagnini S4 en P4 in lijn waarin wij metaal ponsen, knippen, draaien en buigen. De Salvagnini L5 is een fiberlaser met daaraan gekoppeld een volledig automatisch uitsorteercentrum. Deze fiberlaser haalt volgens Drentea veel meer energie uit dezelfde hoeveelheid stroom wat resulteert in een substantieel lager energieverbruik. "Door producten in deze nieuwe straat te produceren verhogen wij uiteraard de productiecapaciteit maar zijn wij vooral in staat flexibeler te produceren." Daarnaast wordt op het gebied van duurzaam produceren een enorme vooruitgang geboekt. De verwachting is namelijk dat door deze wijze van verwerken het afvalpercentage met minimaal 90 procent wordt verminderd.

Drentea is er naar eigen zeggen in geslaagd om haar volledige bedrijfsactiviteiten op een duurzame circulaire wijze te integreren. Bert Top: “wij willen de regie hebben over onze eigen grondstofketens en energievoorzieningen. De tijd waarin prijs uitsluitend doorslaggevend was kantelt naar een tijd waarin duurzaamheid daadwerkelijk meetbaar is geworden, juist daar liggen voor ons volop mogelijkheden.”

www.drentea.nl


Deel op Social Media09-10-2018 8:30

De verduurzaming van de werkplekken van de Gemeente Enschede is van start gegaan. De komende 10 jaar worden zoveel mogelijk werkplekken van de Gemeente Enschede verduurzaamd door SKO Projectinrichting.

De verduurzaming betreft de werkplekken in het stadskantoor, het stadhuis en diverse wijklocaties verspreid over de gemeente.

"In de praktijk betekent dit dat een medewerker die een nieuwe werkplek nodig heeft zijn meubelen kan kiezen uit een zogeheten refurbished-collectie", aldus een woordvoerder namens SKO. "Deze collectie bestaat uit kantoormeubelen die de gemeente al in gebruik heeft gehad en die versleten of kapot zijn. Deze meubelen worden geschikt gemaakt voor hergebruik."

SKO heeft het bestaande meubilair en de bestaande voorraad in kaart gebracht. Zijn de meubels kwalitatief goed en dragen ze bij aan een gezonde werkplek, dan worden ze hergebruikt. Overbodig interieur heeft een herbestemming gekregen via SKO.

Het verduurzamen van de werkplekken is uitgevoerd in samenwerking met Drentea Office Furniture. Drentea is fabrikant van kantoor- en projectmeubelen voor de zakelijke markt. 

www.sko.nl


Deel op Social Media
09-10-2018 8:31

Dinsdag 9 oktober vindt een symposium plaats van de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP). De precieze inhoud van de bijeenkomst over de Circulaire Economie staat vermeld op de vernieuwde website van de VIP. 

"Vanuit de Rijksoverheid en veel andere maatschappelijke groepen wordt de vraag naar circulair ondernemerschap alleen maar dringender.", schrijft Peter Veer namens de branchevereniging. "Er zijn nu acht door de overheid benoemde aandachtsgebieden die zo snel mogelijk volledig circulair dienen te worden. Twee hiervan zijn gebouwen en inrichting. Deze raken onze branche direct en hebben grote gevolgen voor de manier waarop wij omgaan met leveren aan de Rijksoverheid en aan alle andere bedrijven die (in)direct zaken doen met aan de overheid gelieerde bedrijven en instellingen."

Maar hoe doe je dat? Wat wordt er van bedrijven en personen verwacht? Wat is er al geregeld en wat moet er nog geregeld worden? "Het antwoord op deze vragen is niet altijd even gemakkelijk. De VIP wil op dit symposium uitleg geven aan belangstellenden over dit onderwerp; binnen én buiten onze branche."

De leden van de VIP zullen aan het eind van het symposium een gezamenlijke verklaring ondertekenen waarin onvoorwaardelijke steun wordt toegezegd aan de invoering van circulaire principes in de bedrijfsvoering. "Daarnaast neemt de VIP het initiatief om met maatschappelijke partners in gesprek te gaan over een stelsel van richtlijnen dat er op toe moet zien dat de door de Rijksoverheid gestelde doelen daadwerkelijk gehaald worden."

De bijeenkomst begint op 9 oktober om 13.00 uur. Na een welkomstwoord door Peter Veer zullen er presentaties verzorgd worden door Sabine Overhuber (TurnToo/Rau Architecten), Michel Schuurman (MVO Nederland) en Arnoud Asseneer (Directoraat Generaal Milieu Internationaal). Vervolgens zullen de gezamenlijke leden van de VIP een slotverklaring ondertekenen. natiuurlijk is er ook volop ruimte om te netwerken.

Het symposium vindt plaats bij Vascobelo, Zuidpark Amsterdam Spaklerweg 52. De kosten voor dit symposium voor niet-leden van VIP bedragen 149 euro (inclusief BTW). Voor VIP-leden is deelname gratis. Gasten van leden betalen 79 euro. "Bij aanmelding volgt een factuur op naam van het bedrijf of de instantie waarvoor u werkzaam bent."
 

www.inrichtingsprofessionals.nl
 


Deel op Social Media09-10-2018 11:00

Na een vliegende start dit jaar gaat het Nederlandse merk Design Djunky zich nu internationaal presenteren op Orgatec 2018. De internationale projectbeurs wordt gehouden van van 23 tot en met 27 oktober in Keulen.

De Orgatec fungeert als platform voor innovatieve producten en ideeën. "Het modulaire zit-sta bureau de Rock van Design Djunky sluit daar naadloos op aan",  aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Design Djunky staat op de Orgatec met 'een unieke partner'. Het bedrijf uit Weesp deelt een stand met het innovatieve TableAir, een gebruiksvriendelijk werkplekreserveringssysteem met wellnessfunctie én slimme technologie om vergaderruimtes optimaal te benutten. 

"De geïntegreerde technologie van TableAir in de bureaus van Design Djunky bij de gemeente Amstelveen heeft de warme samenwerking tussen de twee bedrijven tot stand gebracht", aldus het bedrijf.

Design Djunky is tijdens de Orgatec te vinden in hal 11.2, op stand H051.

www.designdjunky.com


Deel op Social Media<< October 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >