Nieuws


17-05-2017 8:30

Nederlands succes bij onze oosterburen. Deze week werden in Keulen de Interzum Awards uitgereikt. Eén van de winnaars was het Amersfoortse Actiforce, met een hoogte verstelbare zit sta-werktafel.

De Interzum Awards worden uitgereikt ter gelegenheid van de beurs Interzum in Keulen. Deze beurs voor meubelvervaardiging en interieurbouw wordt momenteel (nog tot 19 mei) gehouden in Keulen. In het kader van de Interzum Awards werden in totaal twaald 'Best of the Best'-awards uitgereikt. Eentje daarvan ging dus naar Actiforce.

Actiforce kreeg de prijs voor het product Elements, een door Patrick Klußmann en Holger Fricke ontworpen zit sta-tafel.

www.interzum.de

Deel op Social Media17-05-2017 8:30

Op 15 mei opende designmeubelmerk Artifort de deuren van zijn vernieuwde showroom. Art-director Khodi Feiz ontwierp de nieuwe inrichting van de showroom, die naast alle Artifort klassiekers ook de nieuwste modellen bevat, welke net gepresenteerd zijn in Milaan. In de showroom kunnen Artifort-dealers, -architecten en -consumenten de gehele Artifort-collectie bekijken en ervaren.

In de showroom zijn meubels uit de ruim 125 jarige historie van het merk te zien. Achter de showroom bevindt zich de productielocatie in Schijndel. Alle Artifort-meubelen worden in huis geproduceerd door de meer dan 180 vakmensen in Schijndel (Nederland), Lanaken (België) en Bursa (Turkije). Door bij de productie innovatieve technieken toe te passen, produceert Artifort duurzame kwaliteitsmeubels. Hierbij neemt Artifort zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus en werkt milieubewust. 
 
Lande Group is een Noord-Brabants familiebedrijf in de meubelindustrie. Het ontwerpt, produceert en verkoopt meubelen voor vier merken: Artifort, Lande, Pörtner en Zwaardvis. In 1998 werd het designmerk Artifort ingelijfd. Inmiddels is de derde generatie Van der Lande werkzaam in het bedrijf.
 
De Artifort showroom bevindt zich aan de Van Leeuwenhoek 22, te Schijndel. Openingstijden zijn op donderdag en vrijdag van 10:00-16:00 uur en op zaterdag van 10:00-15:00 uur.

www.artifort.nl

Deel op Social Media 
 
 

17-05-2017 8:41

Voor het ambachtelijke meubelmerk Label Vandenberg heeft Peter van de Water de nieuwe fauteuil Gustav ontworpen. Deze stoel is geïnspireerd door het Tsjechisch kubisme. Dit is terug te zien in het hoekige ontwerp van het model.“De fauteuil is ontworpen om mooi te zijn in een vrije ruimte, vanaf alle zijden is kubistische vormgeving te zien”, vertelt een woordvoerder van Label Vandenberg. “De Gustav is een royale en uitnodigende fauteuil die uiterst licht op de poten staat, je ziet en voelt de ruimte letterlijk onder de fauteuil doorlopen. Door te spelen met de voor en achterzijde, in een duo tone, zijn de mogelijkheden eindeloos.”Het model is een echte eyecatcher, dat niet alleen thuis, maar ook in een lounge of lobby prachtig tot zijn recht komt. “De Gustav combineert een eigentijds uiterlijk met een vleugje retro, de fauteuil voelt hierdoor nieuw maar vertrouwd.”

www.label.nl


Deel op Social Media


 

.
 

17-05-2017 15:00

Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht en Gispen hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarmee beide partijen hun circulaire ambities verwezenlijken.

Gispen is per 1 april 2017 voor de komende tien jaar dé leverancier van circulaire inrichting van het UMC Utrecht. Steekwoorden hierbij zijn duurzaamheid, hoogwaardig hergebruik, verlenging van de levensduur van meubilair en het voorkomen van afval. De langdurige samenwerking stelt beide partijen in staat hun circulaire prestaties steeds verder te verbeteren.

Bij de overeenkomst gaat het zowel om standaardmeubilair zoals diverse typen bureaus en bureaustoelen, vergadertafels- en stoelen, kasten en ladeblokken, als speciaal meubilair voor onder meer wachtkamers, spreekkamers en kantines. Gispen en het UMC Utrecht trekken langdurig samen op: het contract heeft een looptijd van vijf jaar en kan daarna nog vijf keer met een jaar worden verlengd.

Circulariteit is het trefwoord binnen dit nieuwe partnership. Matthijs Elsing, senior business manager Zorg bij Gispen: ‘We denken mee met circulaire oplossingen voor het UMC Utrecht. We kunnen bijvoorbeeld, gebruikmakend van bestaande onderdelen van meubilair dat we in het verleden al op grote schaal leverden, nieuw meubilair ontwikkelen. Een concreet voorbeeld is de TM Doc, een werkplek voor specialisten die we samen met een aantal ziekenhuizen ontwikkelden en die volledig voldoet aan de wensen van nu, met de inzet van bestaande Gispen NEXT-onderstellen uit 1994.

Niet alleen levert Gispen nieuw, duurzaam ontworpen en geproduceerd meubilair dat geschikt is voor een zorgomgeving. Gispen draagt ook zorg voor hoogwaardig hergebruik van bestaande producten, componenten en materialen, het ombouwen van bestaand meubilair voor nieuwe functies ('REMADE by Gispen') en het verlengen van de levensduur van bestaand meubilair ('REVIVED by Gispen'). "De toepassing van gezonde, niet-toxische materialen en het zoveel mogelijk voorkomen van afval zijn belangrijke voorwaarden", meldt de inrichter uit Culemborg.

www.gispen.nl

Deel op Social Media<< May 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >