Nieuws


08-05-2017 8:30

Ahrend past een circulair businessmodel toe in de nieuwe werkomgeving van Fashion for Good. Hierbij staat niet het bezit, maar het gebruik van meubilair centraal. De organisatie, opgericht met een fonds van de C&A Foundation, streeft naar een totale verduurzaming van de kledingindustrie.

"De innovatieve aanpak van Ahrend sluit perfect aan bij het initiatief dat wordt gerealiseerd in het centrum van Amsterdam", meldt een woordvoerder. Het pand is circulair ingericht door het toonaangevende architectenbureau Gensler in samenwerking met Ahrend en heeft op 30 maart 2017 zijn deuren officieel geopend.

Fashion for Good daagt alle spelers in de kledingindustrie uit om op een nieuwe manier na te denken over het ontwerpen, maken, dragen en hergebruiken van kleding. Voor de inrichting van het pand heeft Fashion for Good gekozen voor een duurzame aanpak. Een circulair businessmodel vormt het uitgangspunt: Niet bezit, maar gebruik staat centraal.  

Fashion for Good neemt de meubels af volgens een pay per use-model, waarin Ahrend eigenaar blijft van het meubilair. Dit levert een aanzienlijk duurzaam voordeel op. "Doordat de producten van Ahrend hoogwaardig ontworpen zijn, kunnen de meubels op een later moment opnieuw worden ingezet."

De duurzame aanpak heeft daarnaast geresulteerd in hergebruik van meubels. In het kantoorpand zijn onder meer meubels uit het voormalige hoofdkantoor van V&D geplaatst. Zo krijgen de Ahrend Loungescape soft-seating opstelling en de Ahrend Aero-tafels een nieuwe bestemming.

Het nieuwe meubilair in het Amsterdamse Fashion for Good kantoor bestaat uit Cradle to Cradle gecertificeerde producten van Ahrend.

www.ahrend.nl

Deel op Social Media08-05-2017 8:30

Leolux geeft masterclass in Poznan. Als designfabrikant en familiebedrijf is Leolux afhankelijk van vakkennis, zowel op het gebied van design als op dat van ambachtelijk vakmanschap. Daarom vindt Leolux het belangrijk om de designers en de makers van de toekomst te ondersteunen.

Het bedrijf uit Venlo, nabij de grens met Duitsland, beperkt zich daarbij niet tot projecten in Nederland maar kiest voor een internationale aanpak. In mei krijgen studenten van de design academie in het Poolse Poznan een masterclass over branding en marketing van Leolux.

Om de opleidingen te steunen, verzorgt Leolux onder meer rondleidingen door haar fabriek. Studenten design, maar ook houtbewerkers en stylisten in spe krijgen daarbij een waardevol kijkje in de keuken.

Om de studenten aan te moedigen, deelt Leolux jaarlijks verscheidene beurzen uit. Zo was Leolux initiatiefnemer van de Crossborder Design Contest en mocht directeur Sebastiaan Sanders recent een stimuleringsbeurs uitreiken aan de Zweedse winnares van deze internationale designwedstrijd. Daarnaast is Leolux al enkele jaren partner van het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam, waar de producent op 10 juli tijdens de examen-expositie een jaarlijkse geldprijs uitreikt aan een belofte.

Voor de lange termijn zoekt Leolux steeds meer de samenwerking met internationale designers. Om die in een vroeg stadium voor het merk te interesseren, profileert Leolux zich daarom ook bij verschillende Europese designopleidingen. De studenten van de School of Form in Poznan krijgen op 9 mei een Masterclass. Tijdens een speciaal gastcollege delen artdirector Gisella Groenewoud en marketing manager Hans Filippini hun kennis met de Poolse studenten. Het thema van de bijeenkomst is branding en marketing, waarbij de Leolux specialisten hun visie geven op de wereld van design, nu en in de nabije toekomst.

www.leolox.nl

Deel op Social Media<< May 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >