Lensvelt en Baas samen op Object Rotterdam


Lensvelt en Baas samen op Object Rotterdam
04-02-2019 8:31

Lensvelt en Maarten Baas tonen met trots de steeds verder groeiende stoelenfamilie aan het publiek. Stapelbaar, niet stapelbaar, als barstoel, met en zonder armleggers, met hoge of lage rugleuning, gestoffeerd of in eikenhout. Zowel de bestaande Maarten Baas Chairs als de allernieuwste, nog niet eerder getoonde aanwinsten, bewonen het industriële HAKA-gebouw tijdens Object Rotterdam 2019, dat gehouden wordt van 8 ttot en met 10 februari.

Het gezamenlijke avontuur begon in 2016 toen Maarten Baas samen met Lensvelt de Maarten Baas Chair ontwierp. "Een seriematig geproduceerde stoel die door een slimme aanpassing in het productieproces telkens een iets andere vorm heeft en dus een uniek karakter. Een stoel in acht verschillende uitvoeringen en oneindig veel tinten stoffering met herkenbare trekken: rebels, aandoenlijk, eigenwijs. Stuk voor stuk unieke figuren waarvan de diverse rugvormen op menselijke gezichten lijken."

De Maarten Baas Chairs maakten eerder onderdeel uit van de installatie “May I have Your Attention, Please?” Hiermee wonnen Lensvelt en Baas de prestigieuze Milano Design Award Best Concept 2017 tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Deze prijs won Lensvelt in 2016 ook al voor de Boring Collection samen met de jonge architecten Space Encounters. Nog niet eerder won een Nederlands bedrijf deze prijs, laat staan twee keer. En ook Maarten Baas won als enige designer deze prijs twee keer.

Na dit succes heeft Baas sindsdien een hele familie stoelen exclusief uitgewerkt voor dit NON-designmeubellabel. Er volgde een stapelbare versie, een variant met armleggers, en de meest recente familieleden: een hoge en een lage gestoffeerde barkruk en een Maarten Baas Chair in Europees eiken die weer in verschillende kleuren gebeitst kan worden.

www.lensvelt.nl


Deel op Social Media<< February 2019 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >