Kantoormeubelsector tekent circulair convenant


Kantoormeubelsector tekent circulair convenant
17-10-2018 8:00

Afgelopen dinsdag 9 oktober schaarde een groot deel van de Nederlandse kantoormeubelbranche zich achter de principes van de circulaire economie. Daarnaast werd tijdens het circulair symposium, dat georganiseerd werd door de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP) , uitgesproken dat de branche de overheid ondersteunt in haar streven naar een circulair Nederland in 2050.

Meer dan honderd professionals in de kantoormeubelbranche hadden zich verzameld in Zuidpark in Amsterdam. De dag bestond uit lezingen van een aantal gerenommeerde key-note speakers, voordat de ondertekening van het circulair beleid als sluitstuk plaatsvond. Sabine Rau-Oberhuber van bureau TurnToo opende de dag met haar visie op duurzaamheid en circulariteit. Michel Schuurman van MVO Nederland haakte daar op in door voor ondernemingen de praktische mogelijkheden te schetsen. Tenslotte lichtte  Sanne Westra van het Directoraat Generaal Milieu Internationaal toe hoe de overheid het circulair beleid vormgeeft en welk pad zij daarbij de komende jaren zal volgen.

Na een drietal workshops voor de aanwezigen (circulair ontwerpen, circulair ondernemen en circulair meten), was het woord weer aan Peter Veer die namens alle leden van de VIP het circulair beleidsdocument van de vereniging presenteerde. “Al onze leden ondertekenen dit beleidsdocument van de VIP en scharen zich op die manier achter de uitgangspunten die dit document formuleert."

De ondertekening is volgens de branchevereniging een eerste stap die de kantoormeubelbranche zet in het veranderen van haar manier van werken. "Deze belangrijke eerste stap zal zeker door nieuwe ontwikkelingen gevolgd worden, waarbij de VIP als aanjager en verbindende factor haar rol als brancheorganisatie wil én zal oppakken.”

In het document staat onder meer te lezen dat de leden van de VIP ‘de principes van de Circulaire Economie onderschrijven en de Nederlandse Overheid steunen in hun streven om, uiterlijk in 2050, de huidige lineaire economie te hebben omgebouwd naar een economie die volledig gebaseerd is op circulaire principes’. Ook stellen de ondertekenaars dat zij niet ‘in enige vorm de invoering van circulaire principes in de Nederlandse samenleving zullen blokkeren en frustreren’. 
 

www.inrichtingsprofessionals.nl


Deel op Social Media<< October 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >