VIP-symposium over circulariteit


VIP-symposium over circulariteit
09-10-2018 8:31

Dinsdag 9 oktober vindt een symposium plaats van de Vereniging van Inrichtingsprofessionals (VIP). De precieze inhoud van de bijeenkomst over de Circulaire Economie staat vermeld op de vernieuwde website van de VIP. 

"Vanuit de Rijksoverheid en veel andere maatschappelijke groepen wordt de vraag naar circulair ondernemerschap alleen maar dringender.", schrijft Peter Veer namens de branchevereniging. "Er zijn nu acht door de overheid benoemde aandachtsgebieden die zo snel mogelijk volledig circulair dienen te worden. Twee hiervan zijn gebouwen en inrichting. Deze raken onze branche direct en hebben grote gevolgen voor de manier waarop wij omgaan met leveren aan de Rijksoverheid en aan alle andere bedrijven die (in)direct zaken doen met aan de overheid gelieerde bedrijven en instellingen."

Maar hoe doe je dat? Wat wordt er van bedrijven en personen verwacht? Wat is er al geregeld en wat moet er nog geregeld worden? "Het antwoord op deze vragen is niet altijd even gemakkelijk. De VIP wil op dit symposium uitleg geven aan belangstellenden over dit onderwerp; binnen én buiten onze branche."

De leden van de VIP zullen aan het eind van het symposium een gezamenlijke verklaring ondertekenen waarin onvoorwaardelijke steun wordt toegezegd aan de invoering van circulaire principes in de bedrijfsvoering. "Daarnaast neemt de VIP het initiatief om met maatschappelijke partners in gesprek te gaan over een stelsel van richtlijnen dat er op toe moet zien dat de door de Rijksoverheid gestelde doelen daadwerkelijk gehaald worden."

De bijeenkomst begint op 9 oktober om 13.00 uur. Na een welkomstwoord door Peter Veer zullen er presentaties verzorgd worden door Sabine Overhuber (TurnToo/Rau Architecten), Michel Schuurman (MVO Nederland) en Arnoud Asseneer (Directoraat Generaal Milieu Internationaal). Vervolgens zullen de gezamenlijke leden van de VIP een slotverklaring ondertekenen. natiuurlijk is er ook volop ruimte om te netwerken.

Het symposium vindt plaats bij Vascobelo, Zuidpark Amsterdam Spaklerweg 52. De kosten voor dit symposium voor niet-leden van VIP bedragen 149 euro (inclusief BTW). Voor VIP-leden is deelname gratis. Gasten van leden betalen 79 euro. "Bij aanmelding volgt een factuur op naam van het bedrijf of de instantie waarvoor u werkzaam bent."
 

www.inrichtingsprofessionals.nl
 


Deel op Social Media<< October 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >