Keijsers Interiors biedt emplooi aan gevluchte Syriėr


Keijsers Interiors biedt emplooi aan gevluchte Syriėr
23-07-2018 8:30

Het wordt steeds evidenter dat geslaagde integratie tweerichtingsverkeer is. Ook in de interieurbranche wordt in dit opzicht verantwoordelijkheid genomen. Na VEPA (zie dit bericht) meldt Keijsers Interiors dat het werk biedt aan een vluchteling uit Syrië. 

"Sinds 1 april 2018 is de Syrische vluchteling Rabie Enini werkzaam bij Keijsers Interiors", aldus een woordvoerder van de maatwerk interieurbouwer met het hoofdkantoor in Venray. "Enini vluchtte in 2013 voor de oorlog in Syrië en heeft een nieuw leven in Nederland weten op te bouwen. Het verhaal van Enini vormt een mooi voorbeeld van een geslaagde integratie."

Keijsers Interiors heeft een video van Enini gemaakt waarin de situatie van hem wordt geschetst. In de video vertelt Enini in zijn eigen woorden over de weg die hij heeft doorlopen om te staan waar hij nu staat. De video is hieronder te bekijken:

Om Enini zich welkom te laten voelen en te zorgen dat hij het werk snel onder de knie krijgt, heeft Keijsers Interiors een inwerkplan voor Enini samengesteld. Ton van der Velden, CEO van Keijses Interiors, licht toe: “Elke dag hebben we een andere medewerker verantwoordelijk gemaakt voor het inwerken van Rabie. We hebben afgesproken dat we alleen maar Nederlands tegen Rabie spreken. Zo leerde hij het bedrijf snel kennen en kreeg hij de gelegenheid om zich de taal nog meer eigen te maken.”

“We hebben echt met de ambities en situatie van Rabie meegedacht. Rabie wilde graag zelfstandig projecten uitvoeren. Doordat we zagen dat hij hier de kwaliteiten voor heeft, hebben we hem die kans snel gegeven. Ook hebben we een auto beschikbaar gesteld aan Rabie. Met het openbaar vervoer duurde het 3 uur voordat Rabie op ons kantoor was. Door de auto heeft hij meer tijd voor zijn gezin.”, aldus van der Velden.

Enini heeft in het verleden veel ervaring op gedaan in het Midden-Oosten met projecten in de hotelsector. Hierdoor heeft hij de kennis en kunde om ook voor Keijsers Interiors als projectmanager van grote waarde te zijn. Zo is Enini bezig met diverse projecten: het Moxy Hotel in Düsseldorf en de Radiotherapie groep in Arnhem.

Het is voor Syrische vluchtelingen moeilijk om in Nederland aan het werk te komen. Het verhaal van Rabie Enini bij Keijsers Interiors is een mooi voorbeeld voor andere Syriërs én werkgevers. Van der Velden is verheugd: “Soms komen er van die situaties op ons pad waarvan we voelen dat we er iets mee moeten doen. Als dit dan zo mooi uitpakt als met het voorbeeld van Rabie, dan zijn wij daar gewoon harstikke trots op.”


Deel op Social Media
<< July 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >