Student maakt tafel voor De Avondetappe


Student maakt tafel voor De Avondetappe
27-06-2018 8:30

Hugo van den Haak, student aan het HMC, heeft de nieuwe tafel voor het tv-programma De Avondetappe van de NOS ontworpen én gemaakt. Uit de zeven andere leerlingen die een ontwerp hadden bedacht, kwam het ontwerp van Hugo bij de jury - met onder meer presentatrice Dione van de Graaff - het beste naar voren. Vanaf 7 juli is de tafel van Hugo dagelijks te zien in het tv programma.

Directeur Denny Terlouw van het HMC kijkt elke zomer naar dit tv programma en hij zag daar vorig jaar een houten tafel staan. Hij dacht toen, leerlingen van het HMC kunnen ook een tafel maken. "Ik trok de stoute schoenen aan en zocht contact met de NOS. Ze reageerden erg enthousiast en zo hebben we er een ontwerpwedstrijd van gemaakt. Alle leerlingen van alle opleidingen konden zich hiervoor aanmelden. Uiteindelijk hebben zeven leerlingen gepresenteerd aan Dione en haar team. Er zijn ontzettend mooie ontwerpen bedacht en ik ben erg trots dat er daadwerkelijk ook één ontwerp gekozen is door de NOS", aldus Denny Terlouw.

Hugo van den Haak is tweedejaars aan de opleiding Meubelmaker niveau 4. "Ik kijk altijd naar het programma en ging vroeger vaak op fietsvakanties. Toen ik over deze opdracht hoorde dacht ik, hier moet ik aan mee doen", vertelt Hugo. Vanuit de NOS kregen de leerlingen diverse specificaties waar de tafel aan moest voldoen. Zo moest de tafel goed vervoerd kunnen worden, aangezien het programma een reizende studio heeft. Hugo is hier slim mee omgegaan. "Ik heb een nieuwe scharnierfunctie bedacht, waardoor je de tafel makkelijk in en uit kan klappen. Twee tafelbladen schuiven over elkaar heen, zodat je verschillende vormen van de tafel kan maken", aldus Hugo.

"Hugo kan enorm trots op het resultaat zijn’, zegt NOS-presentatrice Dione de Graaff. "Het is echt een prachttafel geworden. Alle leerlingen die meegedaan hebben ontzettend hun best gedaan. Het was dan ook niet makkelijk een keuze te maken. Met het zien van deze tafel krijg ik alweer helemaal zin in de Avondetappe. Laat de Tour maar beginnen."

Het HMC is sinds 1929 de enige mbo vakschool waar alle opleidingen met hout, meubel of interieur te maken hebben, in Amsterdam en Rotterdam. Naast het regulier onderwijs, verzorgt het HMC ook na-, her- en bijscholing voor mensen die al in de branches werkzaam zijn en diverse praktijkcursussen en vakopleidingen.

www.hmc.nl

 


Deel op Social Media
<< June 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >