Sedus gaat crescendo


Sedus gaat crescendo
30-05-2018 8:30

Het gaat onverminderd goed met projectmeubelfabrikant Sedus. Het bedrijf maakte de cijfers bekend over het afgelopen jaar. De fabrikant boekte opnieuw een plus.

De Sedus Stoll Group behaalde over 2017 een winst van 9,9 miljoen euro. Dit betekent een stijging ten opzichte van 2016, toen een winst van 9,5 miljoen euro werd genoteerd. Ook de omzet en de omvang van de orderportefeuille stegen. "Het aantal binnenkomende orders steeg met 6,6 procent", stelt het bedrijf. "Dit is meer dan de groei van de markt in totaal. Sedus Stoll breidt zijn marktaandeeel dus verder uit." Het enige smetje is de verminderde orderportefeuille van Klöber. Het aantal orders over 2017 daalde bij dit dochterbedrijf met 9,5 procent.

Bij Sedus kijkt men met vertrouwen naar het huidige boekjaar. "2018 ziet er veelbelovend uit. Eind april konden we een ordertoename van 8,2 procent norteren, en een omzetstijging van 8,4 procent." De reden voor deze stijging ligt volgens de woordvoerder in het feit dat bedrijven meer aandacht besteden aan de organisatie van hun creatieve en kennisintensieve processen. "De duidelijke verandering van handmatig werk naar kennisgebaseerde taken kan niet gestopt worden en de generatiewisseling in kantooromgevingen is nu volop gaande."

Topman Holger Jahnke zegt hierover het volgende: "Toekomstbestendige kantoorlandschappen moeten flexibel zijn teneinde tegemoet te kunnen komen aan veranderingen in activiteiten en eisen. Onze flexibele en intelligente producten bieden de ideale setting voor concentratiewerk, communicatie, samenwerking en overdenking. Wij helpen bedrijven om toekomstbestendige investeringen te doen." 

Later dit jaar zal Sedus opnieuw deelnemen aan de internationale vakbeurs Orgatec in Keulen. Het bedrijf kondigt aan tijdens de beurs diverse nieuwe producten te zullen presenteren, waaronder een tweetal nieuwe draaistoelen. We houden u op de hoogte.

www.sedus.com/nl

Deel op Social Media
<< May 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >