Hengelo start serie circulaire aanbestedingen


Hengelo start serie circulaire aanbestedingen
22-03-2018 3:00
Na de bouwvak van 2019 worden het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis opgeleverd. In deze panden zullen het ‘Hengelo’s werken’ van medewerkers en de optimale dienstverlening aan burgers centraal staan. Een belangrijk aspect bij de inrichting is het toepassen van nieuwe, circulaire oplossingen. Vandaar dat de gemeente een vijftal circulaire aanbestedingen uitzet in 2018.Bouw in volle gang
t een volledig gerenoveerd stadhuis, een modern stadskantoor en een als evenementenplein heringericht Burgemeester Jansenplein luidt de gemeente een duurzame toekomst in. Zo heeft de gemeente bewust gekozen voor duurzame en energiebesparende toepassingen zoals driedubbelglas, LED-verlichting, warmtepomp, natuurlijk isolatiemateriaal, slim gestuurd klimaatsysteem en zonnepanelen. Ook is de installatie voorbereid op een toekomstige aansluiting op Warmtenet.

“In mijn vorige functie heb ik circulaire aanbestedingen opgezet. Bij mijn overstap naar Hengelo, greep ik de kans om de nieuwbouw te verbinden aan het circulaire gedachtegoed. Zo komt huidig inventaris straks ‘refurbished’ terug. Ik ben blij dat ik de opgedane kennis kan toepassen in Hengelo.”– Mark Vrugteveen, Projectleider Facilitair gemeente Hengelo.

Marktpartijen uitdagen
De circulaire economie heeft als doel herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren. Dit is wezenlijk anders dan bij de huidige lineaire economie, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd. Met vijf circulaire aanbestedingen – kantoorinventaris, catering, interieurbouw, koffieautomaten en een duurzaam wagenpark – daagt de gemeente marktpartijen uit om circulaire economie te omarmen en op zoek te gaan naar onconventionele ketensamenwerkingen en innovatieve oplossingen.

Verduurzaming van de inrichting
Op 22 maart gaat de eerste aanbesteding circulair kantoorinventaris van start met sluitingsdatum 23 april 2018 10.00 uur via Negometrix. De opdracht bestaat bijvoorbeeld uit het verduurzamen van de werk- en ontmoetingsplek voor 750 ambtenaren. De gemeente maakt de aanbesteding tijdig bekend met als doel de juiste partner te selecteren, hem tijdig mee te nemen in de visie, de relatie op te bouwen en samen tot de meest circulaire oplossing te komen. Een harde eis is de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op basis van SROI.

Later in dit jaar volgen de aanbestedingen voor circulaire catering, interieurbouw, koffievoorziening en een duurzaam wagenpark. 
 
 

Deel op Social Media
<< March 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >