Vepa presenteert grachtenplastic-producten


Vepa presenteert grachtenplastic-producten
23-02-2018 8:30

Het was een bijzondere en drukbezochte bijeenkomst, gistermiddag/avond in Amsterdam. Aldaar presenteerde Vepa een wel heel bijzondere meubel- (en lampen-) serie. Plastic Whale Circular Furniture is high-end kantoormeubilair, vervaardigd uit Amsterdams grachtenplastic.

De primeurcollectie, bestaande uit een boardroomtafel, een stoel, lampen en akoestische wandpanelen, is vanaf gisteren (23 februari 2018) in een beperkte oplage verkrijgbaar via exclusieve dealers in Nederland.

Meubelfabrikant Vepa betoont zich met de introductie een koploper op het gebied van duurzame innovatie. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, productie en verkoop. “Voor vervaardiging van het meubilair gebruiken we PET-flessen die door Plastic Whale zijn opgevist. Ook smelten we staalafval om tot het onderstel van de stoel. We zijn hard op weg naar een afvalloze fabriek en zorgen er zelfs voor dat we in deze collectie het afval van anderen verwerken", aldus Janwillem de Kam, directeur Vepa.

LAMA Concept is verantwoordelijk voor het ontwerp van de collectie. Circulariteit staat centraal en de walvis diende als inspiratiebron. Yvonne Laurysen, mede-eigenaar van LAMA Concept licht toe: “Voor dit fascinerende zoogdier vormt de plastic soep een grote bedreiging. We hebben karakteristieke elementen van de walvis doorvertaald naar de ontwerpen. Denk hierbij onder meer aan de look and feel van de kenmerkende huid, het vetweefsel en het indrukwekkende skelet.”

Om duurzaamheid te kunnen waarborgen wordt de productie bewust in Nederland en in eigen hand gehouden. Dat is uniek. Bovendien krijgt men, bij inlevering van het meubilair, statiegeld retour. Zo worden waardevolle grondstoffen hergebruikt en ontstaat er geen nieuw afval.

'Plasticpartner' Plastic Whale is blij met de bijzondere collectie. “We creëren economische waarde uit plastic afval met de betrokkenheid van zoveel mogelijk mensen”, vertelt initiatiefnemer Marius Smit, oprichter van Plastic Whale. “Elk jaar vissen we samen met duizenden Amsterdammers plastic uit de grachten. Hier hebben we al tien design sloepen van gebouwd. Met het kantoormeubilair kunnen we een nog grotere impact maken. Er zijn namelijk veel bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren aan een schoner milieu. Met trots kunnen we al aankondigen dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Nationale Nederlanden en Vrumona onze eerste launching partners zijn." Smit meldde bij de presentatie dat hij op zoek is naar een totaal van twintig van dergelijke partners. "Daarmee kunnen we 'gaan' en wereldwijd nog meer impact creëren."

De presentatie van Plastic Whale Circular Furniture vond plaats in een ruimte aan de Looiersgracht in Amsterdam. De introductie werd zeer druk bezocht. "Dat is prachtig", aldus Vepa-directeur Janwillem de Kam. "Want met deze introductie willen we laten zien dat je in samenwerking met partners duurzame innovaties kunt ontwikkelen." De boardroom-collectie wordt geleverd in een gelimiteerde oplage van slechts 20 stuks. "Maar we hebben in het ontwikkelproces van slechts 5 maanden zoveel ervaring en inspiratie opgedaan, dat we in de toekomst nog veel meer duurzame innovaties gaan presenteren", besluit De Kam.

www.vepa.nl

Deel op Social Media


<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >