Nieuwe stoel van Steelcase


Nieuwe stoel van Steelcase
07-02-2018 8:30

Werkomgevingsspecialist Steelcase introduceert SILQ, een nieuwe bureaustoel met een 'revolutionair design'.

De stoel is gemaakt van een door Steelcase zelf ontwikkelde polymeer, een nieuw materiaal dat tegen volgens de fabrikant lagere kosten vergelijkbare eigenschappen vertoont als carbon fiber. "Het gebruik van dit nieuwe materiaal, in combinatie met het gewelfde ontwerp, zorgt ervoor dat de stoel zich vormt naar de gebruiker zodat deze optimaal zit. Mechanische verstelsystemen, die bureaustoelen normaliter hebben, heeft SILQ niet nodig."

“Het idee achter SILQ komt voort uit een diep geloof in de waarde van een geweldig design. Esthetiek, praktische toepasbaarheid en een slimme samenstelling van materialen moesten samenkomen en iets unieks voortbrengen,” legt James Ludwig, Vice President Global Design and Engineering bij Steelcase, uit. “We hebben ons laten inspireren door beeldhouwkunst, materialen uit de luchtvaartindustrie en de soepelheid van een beenprothese. De combinatie van materialen en vormen hebben een eenvoudig systeem mogelijk gemaakt dat zeer dun, extreem sterk is en zeer responsief is.”

SILQ is speciaal ontworpen voor de manier waarop mensen tegenwoordig werken. Mensen hebben geen vaste werkplekken meer, maar verhuizen regelmatig van de ene naar de andere ruimte. Ze nemen meestal niet de tijd om hun stoel aan te passen aan de ideale werkstand en hebben daarom behoefte aan een stoel die dit automatisch doet. Het ontwerp van SILQ zorgt ervoor dat de stoel zich vormt naar het postuur en de houding van iedere gebruiker. De gebruiker hoeft enkel nog de hoogte in te stellen om de perfecte, persoonlijke zitervaring te hebben. “De eenvoud van deze stoel zorgt ervoor dat SILQ overal bruikbaar is, waar je ook maar wenst te werken,” aldus Ludwig.

www.steelcase.com


  

 


Deel op Social Media
<< February 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >