Flokk neemt Giroflex over


Flokk neemt Giroflex over
25-07-2017 8:30

Flokk, het voormalige SB Seating, neemt Giroflex over. Het nieuwe bedrijf wordt naar eigen zeggen de nummer één fabrikant van bureaustoelen en kantoormeubilair in Europa.

Giroflex en Flokk zijn een overeenkomst aangegaan waarbij laatstgenoemde alle aandelen overneemt van de Zwitserse fabrikant met al zijn entiteiten. De partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs of verdere details van de transactie niet bekend te maken.

Als de toonaangevende Zwitserse fabrikant van hoogwaardige ergonomische kantoorstoelen, staat Giroflex bekend als een premiummerk met een sterke positie in de Duitstalige markten. In 2016 kwam bijna 90 procent van Giroflex’ CHF 45,5 miljoen (EUR 41,5 miljoen) aan geconsolideerde verkopen uit Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk, België en  Nederland.

“We zijn ongelooflijk trots Giroflex bij de Flokk-familie welkom te mogen heten”, aldus Lars I. Røiri, CEO van Flokk. Onze twee bedrijven delen voor het grootste deel dezelfde filosofie over productkwaliteit en -ontwerp, maar zijn geen grote onderlinge concurrenten omdat we hoofdzakelijk in verschillende markten actief zijn”, vervolgt Røiri enthousiast.

Terwijl Giroflex’ leiderschap sterk in Zwitserland en solide in Duitsland is, bezet Flokk de eerste positie in Scandinavië en Nederland. “De overname door Flokk biedt nieuwe mogelijkheden voor Giroflex. Als onderdeel van een grotere groep kunnen we ons geografisch bereik uitbreiden en nieuwe groeimogelijkheden zoeken”, vertelt dr. Frank Forster, CEO van Giroflex. “Flokks netwerk en filialen scheppen ideale voorwaarden om het merk Giroflex internationaal te consolideren en ontwikkelen”, sluit Frank Forster af.

De naam Giroflex blijft in Flokks portfolio als een afzonderlijk merk bestaan. Onlangs zijn Malmstolen, een Zweedse fabrikant van bureaustoelen, en Offecct, een specialist in loungemeubilair, ook deel van de groep gaan uitmaken. Flokk stelt zich tot doel de markt te blijven consolideren door een toonaangevende posities in belangrijke markten te behouden. “Giroflex past perfect bij deze strategie en brengt Flokk als het ware in de beste uitgangspositie. “Perfect voor onze continue groei”, zegt Lars I. Røiri CEO van Flokk.

Het management van beide bedrijven gaat nu een diepgaande evaluatie uitvoeren om mogelijkheden vast te stellen en tot de meest duurzame manier te komen om de onderneming in de toekomst te organiseren.

www.flokk.com
 

Deel op Social Media<< July 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >