Desko ten strijde tegen de afvalberg


Desko ten strijde tegen de afvalberg
12-07-2016 9:06

Desko en Powered by Meaning hebben een overeenkomst ondertekend voor joint venture We Beat The Mountain. Met vereende krachten wordt er nieuwe richting gegeven aan de bedwinging van de wereldwijde afvalbergen.

Er is een nieuwe webshop gelanceerd met 'trash2design'-producten voor de inrichting van de kantooromgeving. Voorts is er een tweetal scans ontwikkeld om de waarde van reststromen in kaart te brengen. De joint venture is een volgende stap in de groeiambities van beide partijen en vloeit voort uit het gemeenschappelijke doel: het bedwingen van de afvalberg.

Hoe de afvalberg te bedwingen? Door anders te kijken naar afvalstromen. “De Avio-luchtbruggen bij Schiphol zouden geen dienst meer doen door renovatie, maar waarom zou je iets weggooien als je er nog iets mee kan doen? Nu is de luchtbrug als kantoorunit te zien op de Circulaire Expo in Hoofddorp.“ aldus Michael Kuiper, eigenaar van Desko en aandeelhouder van We Beat The Mountain. In de nieuwe webshop van We Beat The Mountain staan volgens de initiatiefnemers dan ook hoogwaardige producten gemaakt van materialen en/of grondstoffen die zonder tussenkomst op de afvalberg zouden zijn beland.

"Door anders te kijken naar afvalstromen komen deze hoogwaardige producten via ‘trash2design’ trajecten tot stand, waarin actief wordt samengewerkt met industrieel ontwerpers, product designers en kunstenaars. Dit resulteert in een uiteenlopend aanbod van kantoorinrichting, van complete werkplekken tot praktische accessoires. En het mooie is, bij aanschaf van elk product wordt de afvalberg bedwongen. Ten eerste omdat het is gemaakt van (her)gebruikte materialen, als resultaat van een ‘trash2design’ traject. Ten tweede omdat We Beat The Mountain met een teruglevergarantie voorkomt dat jouw aankopen alsnog als afval op die berg belanden."

Wat voor afvalstromen dragen er bij aan de afvalberg en waar komen ze vandaan? Om hierop antwoord te geven heeft We Beat The Mountain ook een waardescan ontwikkeld die de materiaalstromen in jouw organisatie doorlicht. "Confronterend maar effectief, want zo wordt inzicht gegeven in het waardepotentieel voor hergebruik wat kansen openbaart voor kostenreductie en waardecreatie."

www.webeatthemountain.com


Deel op Social Media<< July 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >