HUBB van Gispen en Mecanoo beleeft primeur bij Fontys


HUBB van Gispen en Mecanoo beleeft primeur bij Fontys
01-07-2016 8:30

HUBB, het modulaire meubelconcept van Mecanoo architecten en Gispen, beleeft zijn première op de Fontys Rachelsmolen Campus in Eindhoven. In de transformatie van de voormalige entree tot een multifunctionele onderwijsomgeving, vormt HUBB een fundamenteel ingrediënt.

De oorspronkelijke entree van gebouw R4 verbindt twee onderwijsgebouwen met elkaar en werd als verkeersruimte niet optimaal gebruikt. Het ontwerp van Mecanoo transformeert het gebouw tot een dynamische leeromgeving waarin studenten en docenten op verschillende manieren kunnen samenwerken.

Gesloten projectruimten, halfopen studieplekken en een langgerekte vaste werktafel met zicht op de campus bieden gebruikers van de ruimte een ruime variatie aan werkplekken. De kenmerkende HUBBs worden met los meubilair en unieke interieurelementen gecombineerd.

“In dezelfde ruimte worden meer kwalitatief hoogwaardige plekken gecreëerd dan met traditionele inrichtingselementen. En HUBB kan jarenlang mee, doordat de bouwstenen duurzaam te hergebruiken zijn”, aldus Paul Ketelaars, partner bij Mecanoo.“Het idee dat in één ruimte meerdere activiteiten kunnen plaatsvinden, al naar gelang de behoefte van studenten en staf, sprak Fontys zeer aan. De nieuwe invulling biedt flexibiliteit en ondersteunt de onderwijsfilosofie van Fontys.”

De renovatie van de entree van R4 is medio augustus gereed. In het najaar organiseren Gispen en Mecanoo projectbezoeken waarbij het gebruik van HUBB centraal staat. U kunt zich hier direct voor aanmelden via communicatie@gispen.nl

www.gispen.nl

Deel op Social Media<< July 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >