Rohde Grahl in de prijzen


Rohde Grahl in de prijzen
20-04-2016 14:59

Twee producten uit de portfolio van Rohde & Grahl zijn gewaardeerd met een Red Dot Design Award in de categorie 'Office Design'. Het betreft de meubellijn Play&Work, ontworpen door designbureau WertelOberfell, en de vergaderstoel Sitag team, ontworpen door 2DoDesign.

Met Play&Work speelt Rohde & Grahl in op de nieuwe inrichtingsvormen waarmee binnen veel organisaties efficiënter en effectiever gewerkt wordt. "De vormgeving, de detaillering en de talloze accessoires zijn speels en het materiaalgebruik refereert aan een huiselijke sfeer waarin prettig werken vanzelfsprekend is. Hiermee past het meubel uitstekend in een atmosfeer waar presteren wordt gecombineerd met plezier en ontspanning", aldus de kantoorinrichter.Kenmerkend voor Play&Work is de organische vormgeving, bedacht door het Duitse designbureau WertelOberfell. Dit design is door de ontwerpers consequent doorgevoerd in alle componenten van het meubel, van frame tot werkblad en van scheidingswanden tot accessoires. Play&Work faciliteert een grote diversiteit aan activiteiten. Zo biedt de meubellijn werkplekken voor individuele taken, teamwork,  geconcentreerd werken en intensief overleg.

Het meubel is ontworpen met de Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR 1813) als uitgangspunt en omvat alle mogelijke verstelmogelijkheden. "Dit maakt het meubel geschikt voor elke situatie, binnen elke organisatie én voor elk individu. Een flexibele werkplek met slinger of een elektrisch verstelbare zit-sta werkplek? Individuele werkplek of bench? Alles vind je binnen Play&Work", aldus Rohde & Grahl.

Een Red Dot Design Award is eveneens toegekend aan het ontwerp van de vergaderstoel uit de stoelenlijn team van het Zwitserse merk Sitag. De Sitag team stoelenlijn bestaat uit verschillende bureaustoelen en vergaderstoelen. Alle stoelen worden gekenmerkt door een heldere en consequent doorgevoerde vormtaal. Meest in het oog springend is het subtiele frame dat gebruikt wordt voor de constructie van de rugleuning. Dit loopt vervolgens door in het onderstel van de vergaderstoel of de techniek van de bureaustoel.

De vergaderstoel heeft een flexibel sledeframe dat dynamisch zitten mogelijk maakt. Het subtiele frame, de transparante netbespanning van de rugleuning en de slanke zitting geven de stoel een lichte en tegelijkertijd zelfbewuste uitstraling.

Sitag staat voor ‘Swiss style at work’ en maakt, net als Rohde & Grahl, onderdeel uit van de internationaal georiënteerde Nowy Styl Group, momenteel de op twee na grootste kantoorinrichter van Europa. De Nowy Styl Group beschikt over zeventien productielocaties in Europa, heeft een uitgebreid distributienetwerk en is wereldwijd actief in ruim honderd landen. In Nederland worden alle producten uit de groep op de markt gebracht door Rohde & Grahl.


www.rohde-grahl.nl

Deel op Social Media 

<< April 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >