Megaorder voor Gispen in China


Megaorder voor Gispen in China
25-06-2015 15:25

Gispen heeft een prestigieuze order verworven voor de inrichting van het nieuwe hoofdkantoor van Lenovo in Beijing, China.

Lenovo is de grootste computerfabrikant van China en de op één na grootste van de wereld. Op het nieuwe hoofdkantoor komen in totaal tienduizend mensen te werken. De oplevering zal in fases plaatsvinden waarbij Gispen de eerste vierduizend werkplekken medio september 2015 zal opleveren.
Gispen heeft hiermee een definitieve doorbraak op de Chinese markt gerealiseerd. De Chinese inrichtingsmarkt wordt voornamelijk gedomineerd door lokale merken en verder spelen alleen de grote, uitsluitend Noord-Amerikaanse, wereldspelers een rol van betekenis. Gispen heeft deze hegemonie nu kunnen doorbreken. Het Nederlandse concern bleef bij de aanbesteding uiteindelijk met één van die ‘Amerikanen’ over, maar wist de concurrentie de loef af te steken. Misschien komt dat omdat Gispen al 10 jaar een productielocatie heeft in China. Deze locatie legde zich tot enkele jaren geleden voornamelijk toe op productie van kantoorinrichting voor de Europese markt. “Sinds 2 jaar richt Gispen zich ook op de lokale Chinese markt en werkt daarbij onder meer samen met 25 dealers. Deze strategie begint nu zijn vruchten af te werpen”, aldus Pieter Noorlander, Directeur Operations van Gispen Group en verantwoordelijk voor alle Chinese activiteiten.

“De keuze van Lenovo voor Gispen geeft aan dat moderne werkgevers in China het belang van een goede kantooromgeving inzien. Het gaat niet alleen om de laagste prijs maar ook om een inspirerende werkomgeving die kantoormedewerkers het beste tot hun recht laat komen. Daarnaast maakt Lenovo een bewuste keuze voor duurzaam ontworpen en geproduceerde producten waarmee Gispen zich direct hoog op de ranglijst plaatste.”

“Doorslaggevend was de flexibiliteit in het ontwerp van het meubilair. Lenovo heeft diverse meubellijnen van Gispen beoordeeld en zag meteen dat de mogelijkheden eindeloos waren. In samenwerking met Lenovo is een aantal klantspecifieke aanpassingen gedaan. Ook is een slimme bekabelingoplossing ontworpen die aansluit op de specifieke infrastructuur van het gebouw”, vervolgt Noorlander.

www.gispen.nl

 

Deel op Social Media

<< June 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >