Eigenzinnig minimalisme bij Lensvelt


Eigenzinnig minimalisme bij Lensvelt
05-06-2015 8:30

"Alsof je een bril opzet en ineens een totaal andere wereld om je heen ziet", zeggen designbloggers over de aantrekkingskracht van Normann Copenhagen. Het Deense merk, dat in Nederland razendsnel aan populariteit wint, is vanaf vandaag (5 juni) te zien met een tijdelijke expositie in de galerie van Lensvelt aan de Herengracht in Amsterdam. 

Normann Copenhagen wil Amsterdam kennis laten maken met de nieuwe Form-serie van Simon Legald. "De stoelen en tafels van Form hebben de eigenzinnige minimalistische look die we van het merk gewend zijn", aldus een woordvoerder van Lensvelt. "Daarnaast zijn ze voorzien van de nieuwste technische snufjes op productiegebied. Zo is het mogelijk om de kuip van de stoel op een ander onderstel te schroeven, maar dan op een elegante wijze, zonder dat er ingeboet wordt aan de afwerking."

Het brein achter deze Form-serie is de veelvuldig bejubelde Simon Legald, een Deens designtalent van 29 jaar oud met een 'aangeboren coolheid' (tenminste zo wordt hij op internet omschreven). Simon is nog maar net afgestudeerd, maar volgens kenners hard op weg om de Justin Timberlake van de designwereld te worden.

Wie hem Simon in levenden lijve wil zien krijgt snel een kans: op donderdag 18 juni geeft de ontwerper een lezing bij Lensvelt in Amsterdam ter ere van de Nederlandse introductie van zijn Form-serie. Ook de expositie die deze hele maand op de Herengracht te zien is, is de moeite waard. Behalve de Form-stoelen worden ook vier andere producten van Normann Copenhagen getoond in een verrassende setting.

www.lensvelt.nl

Deel op Social Media 

<< June 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >