Antimicrobiele bureaus van Steelcase


Antimicrobiele bureaus van Steelcase
18-04-2014 9:16

Werkomgevingspecialist Steelcase brengt met Ology zijn eerste bureaulijn op de markt met geïntegreerde antimicrobiële technologie die de verspreiding van ziektekiemen tegengaat. Ology draagt ook bij aan het fysieke welzijn van de gebruiker door de toepassing van bewezen ergonomische inzichten. De bureaulijn omvat meerdere flexibel in te richten werkplekken.

“De werkomgeving dient vandaag de dag te voorzien in een grote verscheidenheid aan ruimtes en werkplekken, zodat de medewerkers keuze en zeggenschap hebben over waar en hoe ze willen werken” , aldus Allan Smith, Vice President of Marketing and Applications bij Steelcase. “De realiteit is echter dat werknemers steeds meer werkplekken delen, waardoor deze steeds minder afgestemd zijn op de individuele gebruiker. Bovendien werken gedeelde werplekken de verspreiding van bacteriën in de hand. Met Ology hebben we een bureaulijn ontwikkeld die zowel bijdraagt aan het fysieke welzijn als aan een gezondheidsbewuste werkomgeving.”

Recent onderzoek heeft volgens teelcase aangetoond dat 72 procent van de mensen toch naar het werk gaat als ze ziek zijn.. “Mensen die in een open kantooromgeving werken, hebben  63 procent meer ziektedagen dan mensen die een eigen kantoor hebben”, vult Steelcase aan. “En 80 procent van de infectieziekten wordt door fysieke aanraking overgedragen.”

Omdat gedeelde werkplekken een belangrijke verspreider van bacteriën zijn, heeft Steelcase in de nieuwe Ology-bureaulijn BactiBlock antimicrobiële technologie geïntegreerd. Steelcase is hiervoor een partnerschap aangegaan met NanoBioMatters, een toonaangevend bedrijf in antimicrobiële middelen. “Ology voorziet in antibacteriële bescherming op de kunststofonderdelen die het vaakst worden aangeraakt, zoals de bedieningspanelen of zwengel, de ergonomische rand, de onderlegger, de klep van de kabeldoorvoer en de hendel van het schuifblad.”

“De antibacteriële bescherming, met ionisch zilver als werkzaam bestanddeel, dringt de groei van de meest voorkomende micro-organismen met 99 procent terug. Seamless Edge zorgt voor een naadloze overgang tussen het werkblad en de rand. Doordat hierbij geen gebruik is gemaakt van lijm, wat een poreus bestanddeel is, ontstaat een meer hygiënische werkomgeving en wordt tevens de levensduur verlengd.”

Behalve de gezondheid van medewerkers vormt ook hun welzijn voor veel organisaties een steeds grotere uitdaging. Jaarlijks gaan wereldwijd 27 miljoen arbeidsdagen verloren als gevolg van werkgerelateerde ziektes en blessures. “Een deel van het fysieke ongemak wordt veroorzaakt doordat mensen meubilair gebruiken dat niet op hun lichaam is afgestemd. Een andere belangrijke oorzaak is dat mensen tijdens de werkdag te weinig bewegen en te lang in dezelfde houding zitten. Doordat de in negen vormen beschikbare werkbladen snel en gemakkelijk in vijf verschillende hoogtes zijn in te stellen, stimuleert Ology gebruikers regelmatig van houding te veranderen en de werkplek makkelijk nauwgezet af te stemmen op hun specifieke behoefte.”

<< April 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >