Steelcase presenteert duurzaamheidsrapport


Steelcase presenteert duurzaamheidsrapport
27-03-2014 11:11

Werkomgevingspecialist Steelcase presenteert zijn jaarlijkse duurzaamheidsrapport met daarin de sociale en ecologische inspanningen die het wereldwijd geleverd heeft in het afgelopen jaar.

Het rapport bevat een synthese van kwalitatieve verslagen en kwantificeerbare berekeningen. Het belicht Steelcases wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen, -resultaten en praktijkervaringen.

Enkele onderdelen uit het rapport:
• Steelcase schonk bijna 3,6 miljoen euro aan goede doelen.
• Werknemers van het bedrijf hebben bijna 6.500 uur van hun tijd geïnvesteerd in vrijwillige projecten.
• De stappen die zijn gemaakt in het streven om de ecologische voetafdruk van het bedrijf voor het einde van 2020 met 25 procent te verminderen.
• Steelcase scheidde en verzamelde het afgelopen jaar 2.089 kilo elektronisch afval.
• Het bedrijf verminderde de broeikasgasuitstoot met 2.125 ton door het aantal werknemersreizen terug te dringen middels het aanbieden van videoconferentietechologie en alternatieve werklocaties.
• De brandstofeffectiviteit in het bedrijfswagenpark van de Verenigde Staten nam met 13 percent toe. Concreet betekent dit een besparing van meer dan 1.007.880 liter gas en diesel.

“Dit rapport bekrachtigt onze betrokkenheid bij duurzaamheid en hoe we daarmee waarde creëren voor al onze stakeholders”, vertelt Jim Hackett, CEO van Steelcase Inc. “Het doel van onze inspanningen is de wereldwijde aandacht voor duurzaamheid te vergroten. Dit doen we door te inspireren met nieuwe denkrichtingen, het dynamisme in ons bedrijf te stimuleren en onze belofte om waarde aan onze stakeholders te leveren na te komen, nu en in de toekomst.”

De inzet van Steelcase voor duurzaamheid blijkt ook uit de ontvangen onderscheiding van het ‘Cradle to Cradle Products Innovation Institute’ voor de vroege adoptie van de cradle-to-cradle designfilosofie. Als sponsor van Greenbuild blijft Steelcase investeren in de promotie van duurzame arbeidsplekken.

Voor meer informatie over het duurzaamheidsrapport: http://csr.steelcase.com

<< March 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >