Vernieuwde B-Free productlijn van Steelcase


Vernieuwde B-Free productlijn van Steelcase
21-02-2014 10:45

Werkomgevingspecialist Steelcase heeft zijn B-Free productlijn voor informele ruimtes vernieuwd. Het meubilair ondersteunt volgens Steelcase de moderne kenniswerker doordat het mensen samenbrengt en creatief denken ondersteunt. Tegelijkertijd biedt het gebruikers de nodige privacy en is bij het ontwerp rekening gehouden met het feit dat mensen steeds vaker eigen mobiele devices en andere persoonlijke eigendomen meenemen naar de werkvloer.Recent onderzoek van Steelcase heeft aangetoond dat de behoeften van de moderne kenniswerker sterk zijn veranderd in vergelijking met 10 jaar geleden. De kenniswerker van vandaag wil eenvoudig in contact kunnen treden met andere mensen en hecht veel waarde aan persoonlijke eigendommen en privacy. Daarnaast wil hij zelf kunnen kiezen waar, wanneer en hoe hij werkt, afhankelijk van zijn gemoedstoestand en de taken die hij moet uitvoeren. De mate waarin in deze behoeften wordt voorzien, heeft grote invloed op iemands creativiteit, motivatie en prestaties.

Met de B-Free productlijn speelt Steelcase in op de groeiende behoefte aan informele werkplekken die creatief denken en effectieve samenwerking tussen mensen bevorderen. De drie sleutelbegrippen zijn Connect, Collaborate, Concentrate. De B-Free productlijn omvat zitkubussen in twee verschillende afmetingen, hoge tafels van diverse afmetingen, privacy-schermen, hoge krukken en drie verschillende bijzettafeltjes. Nieuw in het gamma is een bureaulijn met massief beuken poten, om een concentratiewerkplek te faciliteren. De innovatieve vormgeving van het B-Free-meubilair stelt organisaties in staat gemakkelijk informele werkomgevingen te creëren, waarbij mensen soepel tussen individuele taken en groepswerk kunnen schakelen, aldus de kantoorinrichter.

"De gesprekken met onze klanten leren ons dat de beste ideeën vaak voortkomen uit spontane ontmoetingen tussen mensen. Ze ontstaan zogezegd eerder bij de koffieautomaat dan in de vergaderruimte. Met B-Free zijn eenvoudig informele ruimtes te creëren die spontane ontmoetingen in de hand werken. Het meubilair is bovendien zo ontworpen dat het verschillende houdingen ondersteunt. Omdat B-Free mensen uit hun routine qua werkomgeving en houding haalt, ontstaat een meer informele setting waarin samenwerking goed gedijt. Daarmee staat het aan de basis van ideeën die echt waarde toevoegen voor een organisatie", aldus John Small, directeur industriële vormgeving bij Steelcase.

Om te zorgen dat gebruikers op een verantwoorde manier verschillende houdingen kunnen aannemen, heeft Steelcase de rugondersteuning van het B-Free zitmeubilair verbeterd. "Hierdoor krijgen kenniswerkers bijvoorbeeld dezelfde adequate ondersteuning als ze een gesprek voeren met iemand als wanneer ze aantekeningen maken op papier of ideeën uitwerken op hun tablet. Behalve meer relaxte zithoudingen ondersteunt B-Free ook zittend en staand werken, door middel van werktafels op verschillende hoogtes. B-Free is ook ontworpen om te kunnen werken met persoonlijke devices waarmee kenniswerkers hele dag op stap zijn, zoals tablets, laptops en smartphones, en hun laders. De privacy-schermen sluiten storende omgevingsfactoren op een subtiele manier buiten, terwijl het gebruik van zachte materialen, warme kleuren en hout voor een huiselijke en comfortabele sfeer zorgt. De vrijheid en flexibiliteit die B-Free biedt, leidt tot een meer dynamische werkomgeving waar mensen op een prettige en effectieve manier kunnen samenwerken."

www.steelcase.nl

<< February 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >