Steelcase gelooft in videoconferencing


Steelcase gelooft in videoconferencing
20-11-2013 10:14

Kantoorinrichter Steelcase gelooft in videoconferencing. Daarom brengt het bedrijf drie nieuwe technologische oplossingen op de markt die het gebruik van video-conferencing in een zakelijke omgeving optimaliseren.

Uit een onderzoek dat de werkomgevingspecialist onlangs heeft laten uitvoeren, kwam naar voren dat kenniswerkers steeds vaker video als communicatiemiddel gebruiken wanneer zij samenwerken met collega’s op afstand. "Uit hetzelfde onderzoek bleek ook dat zich hierbij herhaaldelijk dezelfde belemmeringen voordoen, zoals een matige beeld- en geluidskwaliteit en een gebrek aan privacy", aldus een woordvoerder.

Met de drie nieuwe oplossingsconcepten wil Steelcase dit soort ongemak definitief tot het verleden laten behoren en zorgen dat een intuïtieve en dynamische videobeleving de standaard wordt. "Een videobeleving waarin mensen, informatie en ruimte op een natuurlijke manier samenkomen."

"Bedrijven zijn meer dan ooit van elkaar afhankelijk en mensen die samenwerken, hoeven dit al lang niet meer per definitie op dezelfde plek te doen. Het werk van kenniswerkers is virtueler dan ooit te voren. Het toegenomen gebruik van videomogelijkheden als ondersteunend communicatiemiddel is hier een uiting van", aldus Allan Smith, Vice President Product Marketing & Applications van Steelcase.

De woorden van Smith worden bevestigd door een onderzoek van Cisco waaruit blijkt dat het zakelijk videoverkeer de afgelopen jaren sterk is toegenomen, met bij grote organisaties een jaarlijks stijgingspercentage van wel 70 procent. De toegenomen technologische mogelijkheden en het feit dat video voor iedereen toegankelijk is geworden, liggen volgens Smith ten grondslag aan de enorme vlucht die video conferencing heeft genomen. "Video-conferencing is in de loop der jaren alsmaar sneller, gebruiksvriendelijker, mobieler en goedkoper geworden."

Hij plaatst ook een kanttekening: "Bij veel bedrijven zie je dat de fysieke ruimtes waar video-conferencing plaatsvindt geen gelijke tred hebben gehouden met de technologische vooruitgang. Wanneer dit wel het geval zou zijn, leidt dit tot een betere gebruikerservaring. Op zijn beurt zorgt dit voor een nog massalere adoptie van video-conferencing als instrument om sociaal samen te werken."

Om deze reden brengt Steelcase drie uitbreidingen op de markt van zijn media:scape productlijn. "VirtualPUCK, TeamStudio en Kiosk elimineren storende invloeden van buitenaf en verbeteren de beeld- en geluidskwaliteit van video-conferencing. Ze zorgen dat het gebruik van video als communicatiemiddel natuurlijk en intuïtief wordt, waardoor deelnemers aan een videoconferentie zich niet bezig hoeven te houden met de technologie. In plaats daarvan kunnen zij zich volledig concentreren op de inhoud en de andere deelnemers."

Steelcase stelt dat video-conferencing mede door dit soort nieuwe toepassingen op korte termijn zal uitgroeien tot het meest gebruikte communicatiemiddel in het zakelijk verkeer. Smith: "In de jaren '80 en '90 ging werk vooral over processen. Tegenwoordig draait het om creativiteit en innovatie. Kenniswerkers moeten samenwerken met inhoudelijke experts van over de hele wereld. Een dergelijke samenwerking vereist vertrouwen en een hoge mate van interactie. Omdat fysiek samen zijn nou eenmaal niet altijd haalbaar is, is video het alternatief om toch op een natuurlijke en authentieke manier samen te werken."

De uitbreidingen van de media:scape productlijn zijn vanaf het najaar beschikbaar.

<< November 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >