Jim Keane nieuwe CEO van Steelcase


Jim Keane nieuwe CEO van Steelcase
24-10-2013 8:30

Steelcase maakt bekend dat James P. Keane James P. Hackett opvolgt als CEO van de wereldwijde leider in kantoormeubilair. De benoeming van Keane zal daadwerkelijk gestalte krijgen vanaf maart 2014, bij de start van het nieuwe fiscale jaar van Steelcase.

In zijn huidige rol als President en COO is Keane wereldwijd verantwoordelijk voor productontwikkeling, fabricage, marketing, sales en distributie voor alle merken van Steelcase. "In de  afgelopen 16 jaar heeft Jim zich binnen Steelcase bewezen als een sterke leider met een goed oog voor de business en als iemand die het beste in mensen naar boven weet te brengen", zegt Rob Pew, voorzitter van de Raad van Bestuur van Steelcase. "Zijn creativiteit en strategisch vermogen maken dat Steelcase bij hem in prima handen is. Met Keane gaat Steelcase een toekomst tegemoet die wordt gekenmerkt door continue groei en geweldige technologische veranderingen."

Keane is, voordat hij vanaf 2006 leiding ging geven aan het Steelcase-merk in Noord-Amerika, in verschillende functies verantwoordelijk geweest voor onder meer research en ontwikkeling, het uitzetten van de bedrijfsstrategie, informatietechnologie en financiën. "Ik ben vereerd dat ik het vertrouwen krijg om leiding te geven aan Steelcase. Ik heb veel geleerd van het samenwerken met Jim Hackett en van de manier waarop hij het bedrijf elke keer weer door de voortdurende veranderingen in de manier van werken weet te loodsen", aldus Keane. "We hebben een getalenteerde groep mensen die de richting van Steelcase bepaalt en wereldwijd zeer gedreven en toegewijde medewerkers die er met zijn allen voor zorgen dat onze klanten optimale werkomgevingen kunnen creëren."

Keane behaalde een bachelor of science graad in accountancy aan de Universiteit van Illinois en een master of management titel aan Kellogg Graduate School of Management aan Northwestern University. Hij maakt deel uit van de Raad van Bestuur van Rockwell Automation, IDEO en de Business and Institutional Furniture Manufacturers Association (BIFMA). "Ik heb het genoegen mogen smaken om meerdere jaren met Jim samen te werken. Hij begrijpt wat nodig is om innovatie te bewerkstelligen in de huidige wereldwijd concurrerende markt", aldus Jim Hackett. Zijn resultaatgedreven aanpak en zijn staat van dienst zullen leiden tot een verdere groei van de business en extra waarde voor het bedrijf en zijn aandeelhouders."

Zoals Steelcase eerder meldde zal Hackett voor de duur van een jaar de nieuwe functie van vicevoorzitter van de Raad van Bestuur op zich nemen totdat de CEO-transitie volledig is afgerond.

www.Steelcase.nl

<< October 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >