Speciale EarChair bij Van Gogh Museum


Speciale EarChair bij Van Gogh Museum
22-10-2013 9:04

Het Van Gogh Museum introduceert de Van Gogh EarChair via de onlineshop van het museum. In samenwerking met meubelmerk Prooff is er een speciale lijn van de bekende EarChairs uitgebracht, ontworpen door Jurgen Bey, waarbij de topstukken van Vincent van Gogh centraal staan.

Op dezse manier krijgt de wellicht meest bekende actie van Van Gogh - het afsnijden van het eigen oor - een wel heel bijzonder vervolg. Voor het design van de binnenkant van de EarChair kan gekozen worden tussen Van Gogh’s bekende werken Zonnebloemen, Korenveld met kraaien, Amandelbloesem en De oogst.

"Het Van Gogh Museum haalt bijna 75 procent van zijn inkomsten uit de verkoop van toegangskaarten en merchandise. Om deze positie te kunnen behouden verbinden wij ons graag met A-merken voor de ontwikkeling van exclusieve producten. De samenwerking met Prooff is hiervan een perfect voorbeeld. De stoelen worden al enige tijd in de boekwinkel van het museum getoond en we merken dat de vraag groot is. Op basis van deze positieve berichten zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden om een exclusieve lijn te ontwikkelen met Prooff", aldus Axel Rüger, directeur Van Gogh Museum.

De EarChair is in 2002 ontworpen door de Nederlands ontwerper Jurgen Bey, met het idee een stoel te creëren, die een ruimte binnen een ruimte kan vormen. Door de vorm van de stoel wordt het omgevingsgeluid gedempt en ontstaat een perfecte omgeving om te werken of te lezen. "Wanneer de stoelen tegenover elkaar worden geplaatst ontstaat er bijna een kamer in een kamer, wat goed te zien is in de boekwinkel van het museum", aldus Prooff.

Via de Onlineshop van het museum kan er een offerte worden aangevraagd voor de Van Gogh EarChair. Naast de vier verschillende designs voor de binnenzijde is er ook keuze in de stof en de kleur van de bekleding voor de buitenzijde. Startprijs: 4950 euro.

<< October 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >