Turntoo aan basis inrichting Duurzaamheidsfabriek


Turntoo aan basis inrichting Duurzaamheidsfabriek
09-07-2013 10:52

Steelcase Solutions heeft de inrichting verzorgd van de Duurzaamheidsfabriek op Leerpark Dordrecht. Dit is gebeurd volgens het circulaire economie-concept Turntoo.Op Leerpark Dordrecht werken gemeente, scholen voor voortgezet en middelbaar onderwijs, bedrijven en woningcorporaties samen in een duurzame en innovatieve combinatie van wonen, leren, werken en ontspannen. In de wijk zijn woningen, leerwerkbedrijven, detailhandel, sportgebouwen en allerlei andere organisaties en voorzieningen gevestigd. In de door architectenbureau RAU ontworpen Duurzaamheidsfabriek werken ondernemers, groene investeerders en technisch talent aan innovatieve en duurzame producten en productiemethoden. De duurzaamheidsfabriek bestaat uit twee fabriekshallen en een verdieping die wordt gebruikt als ontmoetingsplek, kantoor, voor vergaderingen, congressen en andere bijeenkomsten en waar het fablab Leonardo Experience is gevestigd.

De ruimte en het meubilair van de kennisverdelingsverdieping moest voor alles interactie, samenwerking en kennisuitwisseling ondersteunen en stimuleren. Steelcase Solutions, aanbieder van totaalconcepten op het gebied van werkomgevingen, ontwikkelde op basis van zijn expertise over hoe jongeren werken en leren verschillende inrichtingsconcepten. Aan de hand van deze inrichtingsconcepten heeft de werkomgevingspecialist meubilair geleverd met een grote variatie, zodat de verschillende functies van het gebouw optimaal worden ondersteund. Onder meer de Think, Bics en Node stoelen en de BeFree lounge en FrameOne en Fliptop tafels uit de collectie van Steelcase maken deel uit van de inrichting van de Duurzaamheidsfabriek. "Het resultaat is een afgewogen mix van individuele flexplekken, samenwerkplekken en informele ontmoetingsruimtes", aldus Steelcase.

De Duurzaamheidsfabriek neemt het meubilair af volgens het circulaire economie-concept Turntoo, waarbij prestatiegericht wordt ingekocht en de meubels na een afgesproken aantal jaren weer teruggaan naar de leverancier. Die geeft het meubilair dan een nieuwe bestemming of verwerkt het tot grondstoffen voor nieuwe producten. Naast Turntoo werkte Steelcase Solutions in dit project nauw samen met Philips, Desso en Interwand.

Rein Meester, voorzitter Coöperatie Leerpark Dordrecht, is goed te spreken over de rol van Steelcase Solutions: "Steelcase Solutions heeft erg goed geluisterd naar wat onze visie en wensen waren. Tegelijkertijd stelden ze ook kritische vragen en kwamen ze proactief met voorstellen die tot nieuwe ideeën leidden." Ook over het eindresultaat is hij lovend: "Steelcase Solutions is er uitstekend in geslaagd technologie, duurzaamheid, innovatie en functionaliteit samen te laten komen in de inrichting en het meubilair."

www.steelcase-solutions.nl

<< July 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >