Vijf Neocon-Awards voor Steelcase


Vijf Neocon-Awards voor Steelcase
03-07-2013 10:17

Kantoorinrichter Steelcase is de winnaar van vijf Best of NeoCon-awards. Dit jaar reikte initiatiefnemer Contract Magazine de awards voor de 24ste keer uit aan de beste nieuwe interieurproducten. Steelcase viel in de prijzen met de Gesture-stoel, de V.I.A.-architectuuroplossing, het modulaire zitmeubilair Regard van Nurture, de zit- en tafelcollectie Lagunitas van Coalesse en het Buoy-krukje van Turnstone.

De Gesture-stoel is volgens de fabrikant de eerste stoel waarvan het design bewust inspeelt op de behoeften van de gebruiker van moderne technologie. "De beweging van het menselijke lichaam vormde de inspiratiebron voor het ontwerp. De stoel bezorgt de juiste ondersteuning aan de gebruikers van onder meer smartphones en tablets."

Hét thema waar Steelcase dit jaar rond werkte, was innovatie. “Innovatie is essentieel voor iedere organisatie”, zegt Allan Smith, VP Marketing bij Steelcase. “Vijftien jaar ervaring met innovatie heeft geleid tot een productportfolio dat technologie inzet als hefboom om tot nieuwe, betere resultaten te komen. We zijn dan ook erg verheugd dat Best of NeoCon onze inspanningen erkent en waardeert.” 

Nurture by Steelcase won een Gold-award voor het modulaire zitmeubilair Regard. "Dat is een nieuwe oplossing die zich makkelijk laat aanpassen aan uiteenlopende omgevingen in de healthcare. Het meubilair biedt een oplossing voor de wachttijden die een patiënt vaak moet doormaken in het kader van een medische behandeling. Regard zorgt ervoor dat patiënten de wachttijd productief kunnen doorbrengen, onder meer via stroomvoorziening voor een laptop of ander device. De oplossing speelt bovendien in op de behoefte aan comfort en privacy."

Coalesse won een Gold-award voor de zit- en tafelcollectie Lagunitas. "De oplossing biedt het gewenste niveau van privacy via diverse hoge en lage panelen. Een speciaal kussen zorgt voor aangepaste ondersteuning bij diverse werkhoudingen, wat de gebruiker toelaat zowel vooruit als achteruit te leunen." Tot slot is er de innovatieaward voor Buoy by Turnstone. Het gaat om een krukje dat wiebelt en ronddraait. "Het spoort aan om te bewegen. Vandaar ook de naam: ‘buoy’ is het Engelse woord voor ‘boei’. Het innovatieve design verhoogt de prestaties door het lichaam in beweging te houden en zo ook de geest te activeren. Buoy biedt een opvallend alternatief voor de traditionele aanpak van een ‘zittend’ beroep."

Voor de Best of NeoCon-awards selecteerde de jury de beste producten uit 325 inzendingen in 39 categorieën.

<< July 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >