MKB nog niet klaar voor Het Nieuwe Werken


MKB nog niet klaar voor Het Nieuwe Werken
17-05-2013 2:00

MKB’ers die werken volgens Het Nieuwe Werken lopen veiligheidsrisico’s. In 67 procent van de organisaties wordt al plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt, echter heeft een groot gedeelte van de MKB ondernemers nog geen regels opgesteld voor het gebruik van software en apparaten. 50 Procent heeft nog geen regels opgesteld voor het gebruik van software en 39 procent heeft dit nog niet gedaan voor het gebruik van persoonlijke apparaten. Medewerkers staat het vrij om zelf een keuze te maken voor software (Bring Your Own Software) en mogen persoonlijke apparaten gebruiken voor zakelijke doeleinden (Bring Your Own Device). Dit blijkt uit onderzoek naar digitaal samenwerken van Woozl, de online document management oplossing voor de zakelijke markt, onder vierhonderd MKB-ondernemers en ZZP’ers.

Per bedrijfsgrootte zijn er verschillen in de manier waarop ondernemers omgaan met de randvoorwaarden van Het Nieuwe Werken. Voor wat betreft de keuze voor software laten kleine organisaties hun medewerkers het meest vrij. 65 Procent van de ondernemers met 25 tot en met vijftig fte in dienst hebben nog geen reglement voor het gebruik van software. MKB-ondernemers met vijftig tot en met 75 fte in dienst hebben hun zaken wat betreft software het meest gereguleerd. 74 Procent heeft al een reglement hiervoor opgesteld. De keuzevrijheid in het gebruik van persoonlijke apparaten wordt in kleine organisaties juist het meest aan banden gelegd. 83 Procent van de ondernemers met twintig tot 25 fte in dienst hebben een reglement voor Bring Your Own Device. In de categorie vijftien tot twintig fte hebben de minste ondernemers regels hiervoor opgesteld, 41 procent geeft aan dit nog niet gedaan te hebben.

Joost Bolkenstein, Business Unit Manager bij Woozl: “Veel organisaties hebben Het Nieuwe Werken al omarmd, terwijl uit deze resultaten blijkt dat ze de randvoorwaarden nog niet goed op orde hebben. Dit brengt risico’s met zich mee op het gebied van veiligheid, privacy en back-up. Denk bijvoorbeeld aan het verloren gaan van belangrijke gegevens door het verlies van een laptop of dat gegevens worden doorverkocht aan derden voor advertentiedoeleinden. Organisaties kunnen deze risico’s op een relatief eenvoudige wijze ondervangen. Iets wat naar mijn idee hoog op de agenda zou moeten staan.”

www.woozl.nl

<< May 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >