Duitse prijzen voor Wilkhahn


Duitse prijzen voor Wilkhahn
23-03-2013 8:00

Wilkhahn viert feest. Twee producten van de Duitse fabrikant zijn gelauwerd met een belangrijke Duitse prijs. De bureaustoel ON heeft de Duitse staatsprijs ‘Bundespreis Ecodesign’ ontvangen. En de vergaderstoel Graph sleepte de German Design Award in de wacht.

De prijs die de bureaustoel ON kreeg is volgens Wilkhahn-man Hans Trilsbeek een beloning voor 'de koppeling tussen hoog innovatief ontwikkelen en esthetische en ecologische waarden'. “De ON wordt door de Duitse overheid in dit kader als een voorbeeld product in deze industrie gezien”, zegt Trilsbeek. “Momenteel vindt er een overzichtstentoonstelling plaats in Dessau, de geboortestad van Bauhaus.”

De Bundespreis Ecodesign is met name bedoeld als stimulans voor de industrie om de waarden innovatie, design en ecologie te optimaliseren. “Ecodesign omvat de gehele cyclus van het product”, aldus Trilsbeek. “De ON blijkt hierin een Out Performer te zijn.”

De vergaderstoel Graph ontving de German Design Award. “Deze Award heeft als doelstelling ‘Design in Germany’ mondiaal te presenteren. Hoogwaardig industrieel ontwikkelen is de kern.” De German Design Council maakt hierin een jaarlijkse selectie van genomineerden. Hiertoe behoorden dit jaar onder meer Audi, Loewe, Bulthaup en dus ook Wilkhahn. “De Graph ontving de eerste prijs vanwege ‘outstanding design quality’”, aldus Trilsbeek.

<< March 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >