Beursbeauties


Beursbeauties
27-10-2012 17:04

Wie nog iets wil zien van de vakbeurs Interieur 2012 moet snel zijn. Morgenmiddag sluit de beurs. Vandaag weer een paar mooie stands bezocht. Eentje bevat een geheide deelnemer voor de rubriek 'Beursbeauty' van ons tijdschrift Inside Information. Te zien bij het Franse Baccarat. De naam van het product: Marie-Coquine.

Ik ben in de regel niet zo'n fan van de ontwerpen van Philippe Starck. Ik was dan ook enigszins in verwarring toen ik zag dat deze imposante kroonluchter van zijn hand is. Objectverlichting in optima forma. Helaas heb ik geen fatsoenlijke foto kunnen maken, maar ik zal proberen de kroonluchter, want dat is het, aan u te beschrijven. De armatuur, die overvloedig is uitgevoerd, zoals dat hoort bij kroonluchters, wordt 'beschermd'  door een paraplu. Een grote driepootsconstructie op wielen draagt de lamp. Voor het contragewicht zorgt een soort bokszak. Wilt u een beter beeld krijgen van deze fantastische lamp? Dan zult u toch nog naar Kortrijk moeten afreizen.

Gaat u nog naar Kortrijk, of bent u daar al? Bezoek dan ook even de stands van Casalis en LED Lab. Daar valt te zien hoe ook bescheiden stands toch veel te 'vertellen' kunnen hebben. Hetzelfde geldt voor de stand van Incradible, een nieuw initiatief van de gebroeders Kuiper, dat in de markt wordt gezet door Thijs Dings. Ook verrassend: de stands van Fontana Arte (stijlvol in het kwadraat), Flos, Occhio, Luceplan, Murano Due en Lasvit (Infinity!). Mosa en Pastoe hebben eveneens fraaie exposities, maar hun stands zien er al jaren hetzelfde uit. Anderzijds: waarom zou je een bewezen concept aanpassen?

De grote aantallen projectinrichters van de laatste jaren zijn niet meer aanwezig in Kortrijk, maar stoelenspecialisten Dauphin en Girsberger zijn nadrukkelijk aanwezig en hebben het nodige te melden. Eerder maakten we u al attent op de fraaie stands van Lensvelt, Dark en - er kan er maar eentje de opvallendste zijn - Delta Light.

 

<< October 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >