'Buda' levert gemengde reacties op


'Buda' levert gemengde reacties op
25-10-2012 1:00

De afgelopen dagen hebben we enkele highlights over de Interieur Biënnale 2012 gemeld. Eén van de meest geslaagde elementen hebben we daarbij nog niet genoemd: Buda-eiland. Analoog aan de beurs in Milaan betrekt de organisatie voor het eerst nadrukkelijk het centrum van Kortrijk bij de beurs. En dat is beslist de moeite waard. U kunt het nog meemaken tot en met zondag aanstaande.Een ware armada aan Audi's brengt geïnteresseerden op een uiterst luxueuze wijze naar Buda-eiland, Kortrijks culturele trefpunt voor creatie en innovatie. Tijdens de vakbeurs Interieur presenteren zich op diverse locaties jonge talentvolle ontwerpers (onder meer in de Buda Factory en Buda Gallery) en gevestigde namen (in de Buda Tower). Deze laatste locatie valt ons zwaar op de maag. Met wellicht veel te hoge verwachtingen beklimmen we de trappen van de Buda-toren. Het uitzicht boven is uiteindelijk indrukwekkend, maar de ontwerpen van onder meer Alessi, Piet Hein Eek en Ross Lovegrove zijn stuk voor stuk tamelijk 'boring'.

Wat een verfrissend elan daarentegen op de andere locaties, waar nog onbekende ontwerpers vol passie over hun creaties vertellen. Zij zijn voor het overgrote deel nog niet behept met gladde marketing volzinnen. We vernemen ongelooflijk idealistische ideeën, humorrijke concepten en originele invalshoeken. Gaat dat zien.De meningen over het Buda-initiatief verschillen overigens sterk. Wij zijn tot drie keer toe - na een dag vol 'beursgeweld', waarbij je eigenlijk nauwelijks puf hebt om ook nog maar iets te doen - naar 'Kortrijk City' gegaan. Toegegeven, de terrassen, loungeruimtes, dj's en het Belgische bier zijn daarbij een welkome toegift, maar zonder de jonge 'Buda-ontwerpers' waren we hooguit eenmaal wezen kijken en daarna zonder aarzelen elke avond op onze hotelkamer gebleven. De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat sommigen het hele Buda-concept vernietigend beoordelen. We hebben het nodige gemopper gehoord. Wat ons betreft echter smaakt deze primeur nadrukkelijk naar meer.


 

<< October 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >