Welzijn en duurzaamheid bij thuiswerken


Welzijn en duurzaamheid bij thuiswerken
11-10-2012 2:00

Organisaties die overstappen op Het Nieuwe Werken (HNW) passen doorgaans de inrichting van het kantoor hierop aan. Tegelijkertijd is van enige ondersteuning bij een goede inrichting van de thuiswerkplek door de werkgever geen sprake. Dit blijkt uit een inventarisatie van werkomgevingspecialist Steelcase Solutions. Om werkgevers te stimuleren ergonomische en duurzame thuiswerkplekken te realiseren, lanceren Steelcase Solutions en Turntoo het duurzame ‘Thuiswerkplan 2012’, waarbij 2012 Think stoelen aan werkgevers in bruikleen worden aangeboden.

Organisaties zijn zich vaak onvoldoende bewust van het feit dat zij, wanneer ze HNW implementeren en daarmee een andere manier van werken van hun medewerkers verlangen, ook hierin een zekere verantwoordelijkheid dragen. Een verantwoordelijkheid die niet alleen verder gaat dan de muren van het kantoor, maar ook verder dan enkel het beschikbaar stellen van een laptop en een smartphone. Bianca Krijgsman-Van Gulik, directeur van Steelcase Solutions: "Eigenlijk is de thuiswerkplek een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Het is tenslotte in beider belang dat de werkplek thuis, net als op kantoor, zo goed mogelijk is afgestemd op de gebruiker. Een goed ingerichte thuiswerkplek komt het welzijn en daarmee de productviteit van de werknemer ten goede."

Om werkgevers te stimuleren een ergonomische verantwoorde en duurzame thuiswerkplek te realiseren, lanceren Steelcase Solutions en Turntoo een initiatief waarbij in totaal 2012 cradle-to-cradle Think stoelen aan werkgevers worden aangeboden voor 10 euro per maand per gebruiker. "De Think stoel met een aanschafwaarde van 900 euro begrijpt meteen hoe mensen zitten en past zich automatisch aan hun zithouding aan, waardoor altijd de meest comfortabele en gezonde positie wordt gegarandeerd", aldus een woordvoerder van Steelcase. Volgens het Turntoo-concept blijft de stoel eigendom van de producent en worden de grondstoffen aan het einde van de gebruiksduur weer hergebruikt.Steelcase Solutions en Turntoo hebben de dag van de duurzaamheid, aangegrepen om het initiatief te lanceren. Zie ook http://www.youtube.com/watch?v=aCi5Xsf2DsM&feature=youtu.be
 

www.steelcase-solutions.nl
www.turntoo.com


 

<< October 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >