Linosit wint award voor duurzame zitoplossing


Linosit wint award voor duurzame zitoplossing
08-10-2012 12:00

Eerder berichtten wij al dat Schaffenburg Office Furniture een Benelux Office Product Award in ontvangst heeft mogen nemen. Dat was voor het Unite loungemeubel-concept in de categorie 'Office Design'. Nu bereikt ons het bericht van Linosit dat zij voor hun stoelenserie een Benelux Office Award hebben gewonnen in de categorie ‘Furniture, Seating’. De winnaar in de categorie ‘Furniture, General’ is Wini Kantoordesign voor Winea Maxx. De Benelux Office Products Awards zijn een initiatief van OFFI Instituut, KBM en K&E om leveranciers te belonen voor kwalitatieve en innovatieve producten.

De bijzondere eigenschappen van het Forbo Linoleum in combinatie met de duurzame productie konden de jury van de Benelux Office Products Awards overtuigen om dit jaar te kiezen voor de LinoSit stoelenserie. Een eerste Award als erkenning voor deze duurzame zitoplossing.LinoSit zet in op duurzaamheid maar ook op maatschappelijk verantwoord produceren. Productie vindt plaats in Nederland en België. Ieder onderdeel van de productie- en vervoersketen wordt getoetst op duurzaamheid. De leidraad bij de ontwikkeling van een meubel is een zeer lange gebruiksduur. LinoSit stoelen hebben een toplaag van Forbo Marmoleum. In vergelijking met een stoel met houten of kunststof laminaat toplaag is LinoSit veel minder krasgevoelig, niet glad en zit prettiger. Daarnaast heeft het een geluiddempend effect. Niet alleen vangt het omgevingsgeluid maar zijn de stoelen ook veel stiller bij het verschuiven. Het bezit tevens antibacteriële en antistatische eigenschappen. Tegenover een stoffen bekleding is LinoSit veel beter schoon te houden en daardoor hygiënischer.

Door de toepassing van roestvast stalen stoelframes is er geen laklaag nodig en zijn deze in hoge mate krasbestendig. Gewoon staal moet geëpoxeerd worden. Epoxy is een krasvaste lak, maar raakt in het gebruik toch beschadigd. Alleen daardoor al gaat een rvs frame 4 tot 5 keer langer mee dan een frame van geëpoxeerd staal. Bovendien is rvs taaier en zijn de lassen sterker. Het milieubelastende proces van epoxeren blijft bij LinoSit achterwege. LinoSit stoelzittingen zijn gemaakt van beuken multiplex. Deze houtsoort is FSC gecertificeerd. Kunststoffen die worden gebruikt voor pootdoppen en stapelnokken zijn van recyclebaar kunststof. Na gebruik worden deze onderdelen vermalen en hergebruikt. Toegepaste watergedragen lakken en beitsen hebben een uitstekende slijtvastheid. Ze voldoen aan strenge normen betreffende de milieubelasting. In wachtkamers, bedrijfsrestaurants maar ook in leer- en medische omgevingen waar hoge eisen aan het zitmeubilair worden gesteld komen de LinoSit zitmeubelen met alle duurzame eigenschappen uitstekend tot hun recht. De collectie omvat meerdere onderscheidende modellen met en zonder armleggers en wordt gecompleteerd met krukken en wachtbanken.

<< October 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >