Nieuwe generatie bench-werkplekken


Nieuwe generatie bench-werkplekken
21-06-2012 8:40

Werkomgevingspecialist Steelcase brengt een nieuwe generatie bench-werkplekken op de markt, inclusief een ruim aanbod van speciale accessoires. De nieuwe benching-lijn is gebaseerd op de productlijnen Frame One Bench en Fusion Bench en zodanig ontworpen dat verschillende typen gebruikers soepel kunnen schakelen tussen diverse werkvormen.
 Steelcase Workspace Futures heeft een onderzoek uitgevoerd naar bench-werkplekken onder tien bedrijven in Europa en Noord-Amerika, waaronder Deutsche Bank, Accenture, Burnham Nationwide en JP Morgan. Uit 48 interviews met gebruikers blijkt dat het leeuwendeel van de bench-werkplekken samenwerking en teamwork effectief ondersteunt, maar dat het voor gebruikers moeilijk is om zich aan een ‘teamtafel’ te concentreren.

Ook ondervinden gebruikers een gebrek aan privacy en hebben zij het gevoel geen ‘eigen’ ruimte te hebben. Dit resultaat is verklaarbaar doordat de trend om over te gaan naar bench-werkplekken vooral is ingegeven door het idee van kostenbesparing. De werkplek per medewerker wordt iets kleiner en de wensen en eisen van de gebruikers spelen vaak een wat minder prominente rol bij het ontwerp. Het gevolg hiervan is dat veel bench-werkplekken te wensen overlaten als het gaat om zaken als privacy, akoestiek, ergonomie en comfort.

Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat aan persoonlijke werkplekken voor ‘vaste’  gebruikers andere eisen worden gesteld dan aan gedeelde bench-werkplekken voor de mobiele medewerker. Maar ook een medewerker met een eigen werkplek maakt gedurende de dag veelvuldig gebruik van andere werkplekken om met anderen samen te werken. Op deze manier wordt ook deze medewerker een mobiele werknemer. Een interessante uitkomst van het onderzoek is dat een medewerker elke keer dat hij van werkplek wisselt gemiddeld 8 minuten verliest, nog afgezien van de tijd die het hem kost om naar de andere werkplek te komen.

Om al dit soort bezwaren te ondervangen, moeten benching-oplossingen kunnen worden aangepast aan verschillende typen gebruikers en tegelijkertijd zowel individueel als groepswerk kunnen ondersteunen.

De nieuwe benching-lijn van Steelcase, inclusief het uitgebreide aanbod van accessoires, is zodanig ontworpen dat het voorziet in de behoeftes van een viertal typen gebruikers waarbij het de  gebruiker in staat stelt soepel te schakelen tussen verschillende werkvormen.

De nieuwe benching-lijn ondersteunt de volgende vier gebruikersprofielen:
• Residents die taken uitvoeren met een individuele focus. Het gaat vaak om standaard, procesgedreven werkzaamheden, zoals customer service- of call center-medewerkers.
• Functionele groepen die werkzaamheden uitvoeren waarbij een sterke concentratie nodig is. Zij werken voornamelijk op hun eigen werkplek, maar werken ook veelvuldig samen met collega’s. Een ontwerpteam is hiervan een voorbeeld.
• Werknomaden die in hoge mate mobiel zijn. Zij hebben een plek nodig om te ‘landen’, schrijfwerk te doen en met collega’s te overleggen, zoals consultants, accountmanagers en salesmanagers.
• Projectteams die veelvuldig samenwerken, mobiel zijn en die voortdurend switchen tussen individueel en groepswerk, zoals productontwikkeling- en strategieteams.

Aanvullend aan de benching-oplossing biedt Steelcase een groot aantal producten voor een plezierige en productieve inrichting van de werkplek:
• Mobile Caddy – een opbergoplossing voor tassen en andere persoonlijke spullen.
• Launch Pad – verkrijgbaar met en zonder aansluitmogelijkheden op de stroomvoorziening biedt het de gebruiker een gemakkelijke opbergmogelijkheid.
• Launch Pad Divider Screen – hiermee kan de launch pad eenvoudig worden opgedeeld, waardoor meerdere gebruikers hun eigen opbergruimte krijgen en tevens een afscheiding in werkplekken wordt gecreëerd.
• Functional Screen – combineert een opbergmogelijkheid voor documenten en boeken met een effectieve afscheiding van de werkplek.
• Personal Pocket – opbergsysteem voor kranten, mappen en andere informatiedragers, eenvoudig te koppelen en uit te breiden.
• Divisio side screen – dit eenvoudig te plaatsen afscheidingspaneel brengt structuur aan in de werkplek en biedt de gebruiker privacy. Doordat de hoogte verstelbaar is, kan gemakkelijk tussen individueel en groepswerk worden geschakeld.
• 1+1 LED Personal task light - Dankzij de combinatie van hoogwaardige functionaliteit en het ingetogen design biedt deze LED-lamp een keur aan rustgevende en intuïtieve mogelijkheden om het visuele aspect van een ruimte tot zijn recht te laten komen in combinatie met een optimale gebruikersondersteuning.

De optimale bench-werkplek is eenvoudig af te stemmen op meerdere typen gebruikers. Doordat de werkplek beter aansluit bij de behoeftes van de gebruiker, verbetert diens fysieke en emotionele welbevinden. Dit komt het werkplezier en de productiviteit ten goede.

<< June 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >