Vanerum sleept Neocon-prijzen in de wacht


Vanerum sleept Neocon-prijzen in de wacht
14-06-2012 8:50

Vanerum is een toonaangevende leverancier van onder meer kantoor- en onderwijsmeubilair. De Belgische onderneming ontving tijdens het vakevenement NeoCon in Chicago twee prestigieuze prijzen.De jaarlijkse Best of NeoCon Awards, die worden toegekend tijdens de NeoCon World's Trade Fair in de Merchandise Mart in Chicago, erkennen de meest innovatieve nieuwe ontwerpen voor projectinrichting. De huidige editie van deze jaarlijkse wedstrijd telde meer dan vierhonderd inzendingen in de verschillende productcategorieën en erkende de volgens de jury beste nieuwe producten getoond op NeoCon 2012.

Vanerum presenteerde van 11 tot en met 13 juni op NeoCon 2012 acht nieuwe producten in het i3-gamma, onder het motto 'i3 In Action'. De nieuwe producten zijn ontworpen op basis van de behoeften van kleuter- en basis-, secundair en Hoger Onderwijs en volwassenenonderwijs. De naam 'i3' staat voor geïntegreerde leer- en vergaderoplossingen die de communicatie tussen de deelnemers en de interactie met verschillende technologieën bevorderen en inspireren door onder andere hun gebruiksgemak, comfort, design en kleuren.De i3-producten zijn volgens Vanerum frisse, duurzame en innovatieve ontwerpen met een sterke nadruk op ergonomie en compatibiliteit met huidige en toekomstige audiovisuele en interactieve technologieën. De NeoCon-jury herkende deze functies in het Venaerum i3 Board en de Vanerum Lighthouse producten en bekroonde ze respectievelijk met de Gold Award en Innovation Award in de categorie Onderwijsoplossingen. Vanerum werd eerder ook al met goud bekroond voor de voorloper van het Opti+ meubilair.

Vanerum over de i3 Board: "Dit is een one-stop interactieve whiteboard oplossing voor de digitale leeromgeving, gebaseerd op een gepatenteerde in hoogte verstelbare, draaibare en scharnierende muurbevestiging die interactiviteit en gedifferentieerd of samenwerkend leren in elke klas binnen handbereik brengt."
En over Lighthouse zegt de Belgische onderneming: "Dit is een mobiele interactieve vloerprojectie-eenheid die elk lokaal in een vingerknip omtovert tot een interactieve leeromgeving. Het product innoveert door het eenvoudig aanbieden van flexibele interactieve technologieën in gebieden zonder vaste infrastructuur. Lighthouse is een plug-and-play product dat geen installatie vereist. Het is een gebruiksvriendelijk concept en dus geschikt voor kinderen vanaf zeer jonge leeftijd."

"We zijn erg blij met het succes van onze productinnovatie, dat blijkt uit deze awards", zegt Gert Van Erum, CEO van de Vanerum Group. "Op basis van de trends die we waarnemen in de markt, willen we producten en oplossingen blijven ontwikkelen die in onze i3-visie passen. Met i3 willen we leerlingen en docenten gemakkelijk toegang geven tot moderne en ergonomische leermiddelen en -methodes. "

"Als thema voor NeoCon 2012 hebben we gekozen voor 'i3 in Action'", aldus Jim Stelter, CEO bij Vanerum Stelter. "We willen de synergie benadrukken tussen de verschillende producten in ons gamma. Alle producten ontwikkeld onder onze i3-filosofie zijn ontworpen om elkaar aan te vullen, net als de vier functionele zones (docent, student, gedeelde media en informele zone) die wij in elke leeromgeving definiëren. Het werk dat we deden met het New World of Learning onderzoek mondde dit jaar uit in acht nieuwe producten onder de i3-vlag, waarvan er twee door de NeoCon-juryleden werden bekroond voor hun innovatieve karakter. We zijn erg blij met deze erkenning. Het geeft aan dat ons internationale team op de goede weg is en motiveert ons om in dezelfde richting te blijven doorwerken. "

Geïnteresseerd in het Vanerumaanbod op de beurs NeoCon? Zie www.vanerum.be/neocon2012

De Vanerum Groep heeft vierhonderd medewerkers, fabrieken en verkoopkantoren in de Verenigde Staten, België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Denemarken en partners in heel Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Meer informatie: http://www.vanerumgroup.com/

<< June 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >