Apps als prototype in Milaan


Apps als prototype in Milaan
19-04-2012 11:17

Een vierkante kubus met afgeronde hoeken alsof het een icoontje op je smartphone betreft. Ontworpen volgens de beste tradities van Artifort, vloeiend, tijdloos en comfortabel. Artifort is trots het eerste ontwerp van Richard Hutten voor Artifort te presenteren.

De Apps heeft een houten binnenframe. Het comfort wordt gewaarborgd door het gebruik van singels in de rug en een vernuftige zitting die het natuurlijke comfort van de dikke schuimlaag vergroot.Het is mogelijk de Apps in zowel duo- als unistoffering te laten stofferen en er is zowel een eenpersoons- (1.0) als een tweepersoonsversie (2.0) verkrijgbaar.

Apps wordt tijdens de Il Salone 2012 deze week gepresenteerde als prototype. De Apps zal eind 2012 daadwerkelijk leverbaar zijn.

Richard Hutten zelf over ontwerpen voor Artifort: "Voor mij is Artifort één van de mooiste Nederlandse meubelbedrijven en behoort het tot ons Nationaal erfgoed. Toen ik gevraagd werd om iets voor Artifort te ontwerpen, was dat een eer en een uitdaging. De kwaliteit van de
ontwerpen uit met name de jaren '60 is erg hoog. Mijn streven was om dat niveau te evenaren. Door toedoen van Kho Liang Ie, die Harcourt en Paulin bij Artifort introduceerde, groeide Artifort wereldwijd in zeer korte tijd uit tot een toonaangevend merk. Mijn ambitie is om die gouden tijden te doen herleven."Over de Apps zegt Hutten: "Van de drie genoemde ontwerpers was Kho Liang Ie de meest nuchtere en rechtlijnige, ook in zijn ontwerpen. Hier herken ik mij, als Nederlander, in. Tegelijkertijd kenmerken de designiconen van Artifort zich door vloeiende vormen. Dit heb ik gecombineerd in de Apps. Enerzijds een zeer eenvoudig en daardoor tijdloos ontwerp, anderzijds helemaal van nu door zijn vloeiende vormen en een hoofdvorm die afgeleid lijkt te zijn van de icoontjes op je
smartphone."Richard Hutten (1967) studeerde in 1991 af aan de Academy Industrial Design in Eindhoven. In hetzelfde jaar startte hij zijn eigen designstudio, waarin hij werkte aan een verscheidenheid van
projecten op het gebied van meubel-, product-, interieur- en tentoonstellingsdesign. Hij is één van Nederlands internationaal succesvolste designers.

Artifort ontstond 120 jaar geleden uit een Maastrichts stoffeerbedrijf en is door ambacht en innovatie uitgegroeid tot een grote naam in de meubelbranche. In de vorige eeuw werd door designers als Kho Liang Ie, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt de basis gelegd voor het succes van vandaag. De tijdloze ontwerpen van toen maken nog altijd deel uit van de collectie van nu.
 

<< April 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >