HNW nog ver weg voor secretaresses


HNW nog ver weg voor secretaresses
27-10-2011 2:00

Het Nieuwe Werken staat volop in de belangstelling. Toch bleek vorige week uit cijfers van het CBS dat het percentage mensen dat bijvoorbeeld thuis werkt, de afgelopen 5 jaar nauwelijks is gestegen. Eén van de functies op kantoor waar werkgevers het minst voor Het Nieuwe Werken open staan, is die van secretaresse. Dit blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd werkgevers door Secretary Plus.

Secretary Plus zelf geeft het goede voorbeeld en heeft een belangrijke stap gezet om invulling te geven aan Het Nieuwe Werken; de vestigingen in Alkmaar, Leiden, Tilburg, Enschede en regio Zeeland zijn mobiele vestigingen geworden. Deze negen consultants van de grootste specialist op het gebied van werven, selecteren, detacheren en uitzenden van managementondersteunend personeel, hebben sinds 1 oktober geen vaste werkplekken meer en kunnen ook hun werktijden flexibel indelen.

De organisatie speelt met deze stap in op de veranderende arbeidsmarkt en de steeds verdergaande technologische ontwikkelingen. Als werkgever wil Secretary Plus mensen de mogelijkheid bieden om voor zichzelf de beste balans tussen werk en privé te creëren. Tegelijkertijd betekent dat ook een grotere flexibiliteit in het maken van afspraken met opdrachtgevers en kandidaten. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om ’s avonds, bij een kandidaat thuis, een intake-gesprek te doen. Ook zijn de consultants erg actief in social media. Vanzelfsprekend worden alle faciliteiten geboden om het werk optimaal te kunnen doen; zowel op het gebied van techniek als op het gebied van ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. De consultants van de mobiele vestigingen zijn zo continu op pad voor afspraken met opdrachtgevers en kandidaten en toch altijd bereikbaar.

Het Nieuwe Werken wordt bij steeds meer bedrijven toegepast, zo blijkt uit het onderzoek: 40 procent van de werkgevers staat thuiswerken toe. Dit geldt echter niet voor secretaresses: slechts 20 procent van de werkgevers zien mogelijkheden voor hun ‘spin in het web’ om thuis te werken. Zij vinden het belangrijk dat de secretaresse alles meekrijgt en goed bereikbaar is voor iedereen in de organisatie. Toch is de verwachting dat werkgevers zullen zwichten voor de implementatie van Het Nieuwe Werken. Het is kostenbesparend, verhoogt de motivatie en draagt bij aan behoud van personeel.

Uit het onderzoek van Secretary Plus blijkt dat de secretaresses helemaal voor Het Nieuwe Werken zijn. 50 Procent geeft aan graag thuis te werken om de tijd flexibeler te kunnen indelen. De helft van de respondenten geeft zelfs aan dan nog slechts 50 procent tot 75 procent van de werkweek noodzakelijk op kantoor door te brengen. Ze denken dan ook efficiënter te kunnen werken, zonder gestoord te worden door collega’s (30 procent). 85 Procent van de respondenten werkt graag aan de keukentafel of het bureau thuis. De betere werk/privé balans speelt hierbij een grote rol: bijvoorbeeld om tijd te kunnen besteden aan huishouden (27 procent) of gezin (19 procent), maar met name om reizen in spitsuren te vermijden (47 procent). Tegelijkertijd wordt bereikbaarheid en gezelligheid van collega’s op kantoor wel belangrijk geacht: ruim 64 procent zegt dit het meest te missen tijdens het thuiswerken.
 

<< October 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >