Steelcase introduceert HD video conferencing


Steelcase introduceert HD video conferencing
13-07-2011 9:56

Bedrijven proberen met het oog op de kosten meer en meer het fysieke reizen van hun medewerkers in te dammen. Dat medewerkers hierdoor niet meer in teams zouden kunnen samenwerken, is voor veel bedrijven echter geen optie. Veel bedrijven voorzien daarom in een alternatief in de vorm van hoogwaardige communicatietechnologieën, zoals HD video conferencing. Op deze manier kunnen medewerkers, waar ter wereld zij ook werkzaam zijn, op een effectieve wijze met elkaar in contact treden. Werkomgevingspecialist Steelcase speelt in op deze trend en heeft zijn toonaangevende media:scape productlijn uitgebreid met mogelijkheden voor high definition (HD) video conferencing. 

 

Dankzij de toenemende technische mogelijkheden, is samenwerken op afstand via hoogwaardige communicatietechnologieën sterk in opkomst. Desondanks zijn veel van de bestaande HD video conferencing-systemen vandaag de dag nog altijd te vinden in speciaal hiervoor ingerichte kamers die slechts één doel dienen en meer gericht zijn op de technologie dan op de mensen en de wijze waarop deze samenwerken.Steelcase heeft daarom zijn reeds bestaande media:scape productlijn, een combinatie van meubilair en technologie die de leden van een team in staat stelt effectief samen te werken en efficiënt informatie te delen, uitgebreid met mogelijkheden voor HD video conferencing.

 

De media:scape verbindt de laptops van de deelnemers aan de vergadering en maakt desgewenst de content die zij willen delen zichtbaar op een centraal beeldscherm, zodat een open digitaal platform ontstaat. Vanaf nu is het mogelijk om aan de media:scape oplossing heel eenvoudig HD video conferencing naar keuze toe te voegen. Het gaat hier om een oplossing waarbij de manier waarop mensen samenwerken het uitgangspunt vormt en waarbij de oplossing voorziet in de behoeften van de gebruikers die verder gaan dan alleen video conferencing.

 

Het resultaat is een veelzijdige, kosteneffectieve oplossing die medewerkers in staat stelt op een natuurlijke wijze, via een netwerkverbinding met elkaar in contact te treden, waar ter wereld ze op dat moment ook werkzaam zijn. Een groot voordeel van de nieuwe oplossing ten opzichte van een reguliere face-to-face meeting zonder geavanceerde hulpmiddelen is dat de deelnemers aan het overleg tegelijkertijd elkaar en de informatie die wordt gedeeld, kunnen zien. Doordat niet voortdurend hoeft te worden geswitcht tussen deelnemers en inhoud en doordat de inhoud die wordt gedeeld direct voor iedereen zichtbaar is, verloopt de samenwerking efficiënter. Control Key (Puck). De eenvoudige manier van bedienen is gebaseerd op het open-verbinden-delen-principe dat kenmerkend is voor de media:scape productlijn. De oplossing is zowel geschikt voor een gesloten ruimte als voor een meer open omgeving. Voor de open ruimte-oplossingen van Steelcase is vanaf nu een nieuwe media:scape canopy beschikbaar, een opstaande afscheiding die de geluidskwaliteit verbetert doordat het de gesprekken van de meeting absorbeert en de geluiden van buiten tegenhoudt.

<< July 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >