Spaces opent zesde locatie in Nederland

Spaces, aanbieder van inspirerende kantooromgevingen voor professionals en groeiende ondernemingen, opent in februari de vierde locatie in Amsterdam. Spaces zal 6.200 vierkante meter kantooroppervlakte in het naast het intercitystation Amsterdam – Amstel gelegen kantoorgebouw The Cloud bezetten.

Officieel zal Spaces Amstel in februari 2018 haar deuren openen, maar de eerste zeven bedrijven zijn al reeds ingetrokken en velen zullen hen volgen voor de officiële opening. “Met tweeënzestigduizend vierkante meter werken en creëren, biedt Spaces Amstel biedt ondernemers, freelancers en (inter­)-nationale bedrijven een vierde inspirerende kantooromgeving in de hoofdstad”, aldus de onderneming. “De drie verdiepingen van Spaces Amstel omvatten ruim 6.000 vierkante meter kantoorruimte,1.000 vierkante meter Business Club met designmeubilair, een vriendelijke receptie, een barista koffiebar en een community die bestaat uit gelijkgestemden, en zeven stijlvolle meeting rooms. Tevens biedt het hoge Atrium een spectaculair aangezicht en veel daglicht.”

Martijn Roordink, co-founder van Spaces: “Met deze locatie zo dichtbij het Amstelstation zijn we blij dat we nu de oostzijde van Amsterdam een plek kunnen bieden, na twee locaties in het Centrum en één aan de Zuidas. Spaces zorgt ervoor dat ondernemers succesvol kunnen zijn door hen de keuze te bieden om anders te werken. We hebben als doel om de werk­privé balans te optimaliseren, door werken leuker, inspiratievoller en gevarieerder te maken.”

Het innovatieve kantorenconcept van Spaces begon in 2006 in Amsterdam en heeft sindsdien 55 locaties geopend in onder meer Boston, Londen en Singapore. De keuze voor nog een locatie in Amsterdam is in lijn met de ambitie om zowel nationaal als internationaal stevig te groeien. Martijn Roordink: “Onze klanten werken graag in wereldsteden en vanzelfsprekend volgen wij hen. Spaces streeft naar een globale metropolitane dekking binnen drie jaar. Los Angeles, Bangkok maar ook een tweede vestiging in Barcelona zullen snel opengaan. En toch, wij zijn begonnen in Amsterdam en we zijn net zo trots dat we hier nu weer een locatie kunnen openen.”

Naast Spaces zal ook Uber haar nieuwe kantoor openen in het gebouw The Cloud. Na jarenlang eerst gehuurd te hebben bij Spaces Zuidas en daarna Spaces Vijzelstraat, blijft de verbinding tussen deze innovatieve bedrijven bestaan, maar nu als buren. Bedrijven zoals Dollarshaveclub (onderdeel van Unilever), ’s werelds grootste drukwerkleverancier Vista Print en Pathé Thuis maken reeds gebruik van de nieuwe locatie.

De nieuwe locatie van Spaces is gelegen op een steenworp afstand van Amstel Station voor intercitytrein- en metroverbindingen en binnen enkele minuten van de ringweg A10. Amsterdam Oost is een bloeiend stadsdeel waar veel restaurants, delicatessenwinkels en uitgaansplekken gevestigd zijn. Net als de andere locaties is ook Spaces Amstel ontworpen door internationaal gerenommeerde interieurontwerpster Sevil Peach. Roordink: “De Spaces locaties staan bekend om het innovatieve design die door het gehele pand te zien is in de inrichting.”

www.spacesworks.com