Drentea ‘founding partner’ van circulair platform

Het bedrijf mag dan het kort geding omtrent de rijksbrede aanbesteding van circulair kantoormeubilair verloren hebben, maar bij Drentea zit men niet bij de pakken neer. De fabrikant uit Emmen maakt bekend een nieuw circulair platform in het leven te hebben geroepen.

‘Waarom is er niet een platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond interieur is?’. Dat is wat Drentea zich afvroeg en waar eveneens de Dutch Green Building Council (Breeam-certificering), NIBE (onafhankelijke partij voor metingen van milieu-impact) en Ex-Interiors (interieur architectenbureau) de schouders onder hebben gezet. Resultaat; een nieuw circulair platform.

“Binnen afzienbare tijd is het zover, dan worden de contouren van een nieuw objectief en meetbaar interieurplatform zichtbaar”, aldus een woordvoerder. “Drentea mag zich ‘founding partner’ noemen, samen met een aantal andere investeerders die erin geloven dat dit platform de branche goed zal doen. Drentea streeft hierbij naar zero impact op onze wereld en wil koploper zijn in duurzame circulaire oplossingen.”

www.drentea.nl