Rijksoverheid test klimaatstoel

In het pilotproject voor een energieneutraal kantoor zet het Rijksvastgoedbedrijf in op duurzame innovaties. Daarvoor is een testomgeving ingericht in Rijswijk. Onderdeel van de testomgeving is de eerste bureaustoel met gepatenteerde klimaatfunctie van de Duitse fabrikant Klöber.

Onlangs heeft Klöber dertien Klimastuhlen geleverd. “Met deze wereldprimeur kan de gebruiker de temperatuur op de werkplek individueel beïnvloeden en op hetzelfde moment het energieverbruik reduceren.”

“We zijn er trots op dat het innovatieve concept van de Klöber Klimastuhl het Rijksvastgoedbedrijf overtuigd heeft en men deze nu in de praktijk gaat testen”, zegt Ralf Johow, directeur Marketing en Verkoop bij Klöber. De test zal 3 jaar duren.

De Klimastuhl past zich, net zoals een fauteuil met stoelverwarming in de auto, aan de persoonlijke wensen van de gebruiker aan – heel eenvoudig door middel van een druk op de knop. De stoel heeft twee functies: met de verwarmingsfunctie worden de zitting en de rug van de stoel daar waar het lichaam contact maakt tot 37 graden verwarmd. De ventilatiefunctie geeft een aangenaam verkoelend effect – overvloedige warmte wordt van het lichaam afgevoerd en voorkomt transpiratie.

www.kloeber-klimastuhl.com