C2C-certificaat voor Forbo-vloer

De Tessera tapijtcollecties van Forbo beschikken vanaf nu over het Cradle to Cradle-certificaat. Dat meldt de vloerenfabrikant in een persbericht. “Daarmee is de vloer van Forbo Flooring die eerder internationale erkenning kreeg met Breeam, KSA, GUT en LEED het duurzaamste alternatief op het gebied van textielvloeren.”

De garens van de Tessera tapijttegels bestaan volgens een woordvoerder voor maar liefst 58 procent uit gerecyclede visnetten en petflessen. “Ook voor de achterkant van de tegel wordt grotendeels gerecycled materiaal gebruikt en extreem weinig van de gebruikelijke bitumen. Tessera wordt verder geproduceerd met 100 procent groene elektriciteit en de fabriek is geaccrediteerd met de ‘groene’ SA8000-certificering.”

“Het Tessera tapijt is mede zo duurzaam geworden omdat Forbo bij de ontwikkeling van nieuwe producten werkt met Life Cycle Assessments (LCA’s). Deze holistische kijk op de milieueffecten van een product zorgt voor een zeer bewuste analyse van alle facetten van een product, van de totstandkoming tot het eindstadium van up- of recycling. Met die inzichten kunnen de milieuprestaties optimaal verbeterd worden.”

www.forbo.com/flooring/nl-be