Bruynzeel 120 jaar

Feest bij Bruynzeel. De fabrikant van (onder meer)  archiveringsoplossingen bestaat 120 jaar. C. Bruynzeel & Zonen start met de productie van houten vloerdelen en schaverijproducten. Nadat het bedrijf in 1919 door een brand wordt verwoest wordt opnieuw begonnen in Zaandam en richten zij de ‘Hollandsche Deurenfabriek C. Bruynzeel en Zonen’ op. Hiermee is de grondslag gelegd voor de opmerkelijke expansie van de Bruynzeel bedrijven.

Na 1927 worden ook andere productgroepen toegevoegd. De meest uiteenlopende producten worden door de jaren heen geproduceerd. Van potloden to deuren, van keukens en vloeren tot magazijnstellingen. Door een aantal bekende ontwerpers, waaronder Piet Zwart, producten te laten ontwerpen, loopt Bruynzeel ook in design voorop. In 1982 wordt het bedrijf opgesplitst in diverse Bruynzeel bedrijven, welke autonoom verder groeien. Dit betreffen Bruynzeel Keukens, Bruynzeel Home Products en Bruynzeel Storage Systems.

Opslagsystemen zijn voor Bruynzeel Storage Systems de specialiteit. Zij ontwikkelen, produceren en verkopen innovatieve opslagsystemen voor de archief-, museum-, bibliotheek-, en kantooromgeving. Met klanten zoals het Rijksmuseum lopen zij in hun markt voorop.

www.bruynzeel-storage.com