Helft kantoren is ongeschikt’

Een nieuw rapport van Leesman, The Next 250k, toont aan hoe organisaties medewerkers beter kunnen ondersteunen door hen een werkomgeving te bieden die daadwerkelijk werkt. Die informatie is noodzakelijk, want volgens het rapport is bijna de helft van de kantoorwerkers ontevreden over het huidige kantoor.

Voor het rapport analyseerde Leesman de antwoorden van meer dan 250.000 werknemers in meer dan 2.200 werkomgevingen in 67 landen. De studie gaat in op hoe een slecht georganiseerde werkomgeving een negatieve impact kan hebben op werknemers en hun vermogen om te presteren kan belemmeren. Het percentage van de werknemers dat aangeeft ontevreden te zijn, is volgens een woordvoerder ‘schokkend’. “Ondanks de huidige focus op duurzame kantoorgebouwen en op de gezondheid en het welbevinden van medewerkers, laten de data zien dat velen het moeten doen met werkomgevingen die hun werkende leven niet optimaal ondersteunen”, meldt Leesman in een toelichting. “Overeenkomstig het wereldwijde gemiddelde, vindt 44 procent van de werknemers in de Benelux dat hun werkomgeving productief werken niet faciliteert.”

Tim Oldman, CEO Leesman: “We zien helaas nog steeds te veel werkomgevingen die niet doen wat ze zouden moeten doen. Dit rapport geeft organisaties inzicht in de zaken waarop ze moeten letten bij het creëren van een werkomgeving die hun organisatiedoelstelling optimaal ondersteunt. Wij hopen dat de data en inzichten uit dit onderzoek bijdragen aan de verbetering hiervan.”

Gideon van den Burg, MD Benelux Leesman, vult aan: “In de Benelux is er, naast de focus op het creëren van duurzame kantoren, steeds meer focus op het welbevinden en de gezondheid van medewerkers. Hun mentale welbevinden zou de basis moeten zijn, waarbij de medewerkers optimaal worden gefaciliteerd in datgene wat ze elke dag moeten doen. Door de eindgebruikers centraal te stellen en de werkomgeving en faciliteiten op hen af te stemmen, worden zij in staat gesteld productiever te zijn.”

Op donderdagmiddag 5 oktober worden de belangrijkste conclusies uit het rapport nader toegelicht. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via info@leesmanindex.com

leesmanindex.com/250k