Forbo-product ‘kampioen binnenklimaat’

Forbo Flooring laat met de introductie van Flotex Zero Emission naar eigen zeggen opnieuw zien dat het de gezondheid van de gebruikers van haar vloeren en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. het nieuwe product is volgens de fabrikant namelijk ‘kampioen binnenklimaat’.

De vloerproducent garandeert dat alle non-print Flotex textielvloeren een zogenaamde nul emissie hebben en dus geen vluchtige stoffen meer uitstoten na installatie met mogelijk negatieve gevolgen voor de mensen die erop leren, studeren of werken. “Hiermee is Forbo uniek binnen de markt en garandeert het een gezond binnenklimaat”, aldus een woordvoerder.

Flotex is volgens Forbo een ijzersterke, high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiĆ«nische) nadelen van een zachte vloer. “Zoals een honingbij pollen verzamelt met haar harige pootjes, vangt Flotex met haar 80 miljoen vezels per vierkante meter fijnstof, huisstofmijt en allergenen die vervolgens eenvoudig opgezogen kunnen worden. Daarnaast kan Flotex gemakkelijk en heel diep nat gereinigd worden.”

Flotex ontving onder andere het Seal of Approval op van de British Allergy Foundation. “Bovendien kent de veerkrachtige, duurzame vloer (meer dan 67 procent gerecycled materiaal nu, maar dit aandeel groeit bijna elke week) superieure antislip eigenschappen en akoestische kwaliteiten.”

http://www.forbo.com/flooring/nl-nl/producten/flotex/c0saeg