Schoonmaken met micro-organismen

Een kantoor schoonmaken met micro-rganismen? Het kan, zo staat te lezen in de belgische krant het Nieuwsblad. In het Provinciehuis aan de Singel in Antwerpen heeft de provincie Antwerpen de voorbije maanden een proefproject uitgevoerd waarbij kantoren werden schoongemaakt met natuurlijke micro-organismen.

De organismen werden via verneveling in de ruimte gebracht. vervolgens namen de micro-organismen stof en vuil op. De resultaten zijn naar verluidt positief.De provincie werkte voor het experiment samen met het bedrijf BioOrg, gevestigd in het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel.

“We hebben negen organismen gecombineerd, die we her en der in Europa gaan zoeken zijn en die samen een goede vervanging kunnen vormen voor de klassieke schoonmaakmethode”, zegt Koen De Koster van BioOrg in de Belgische krant het Nieuwsblad. Voklgens De Koster is het proces te vergelijken met waterzuivering of met een bos, dat ook een zichzelf reinigend ecosysteem is.

De provincie werkt nu aan een overheidsopdracht om de schoonmaak voor het hele kantoorgebouw door micro-organismen te laten gebeuren, behalve in ruimtes waar dat wettelijk niet mag, zoals de keuken. BioOrg wil het product ook verder op de markt brengen.

www.bioorg.eu