Aanbesteding loopt uit op rechtszaak

De Rijksaanbesteding circulair kantoormeubilair loopt uit op een rechtszaak. Drentea uit Emmen heeft een kort geding aangespannen naar aanleiding van de voorlopige gunning van de omvangrijke opdracht aan Gispen en Rohde & Grahl. Beide bedrijven zouden niet voldoen aan de eisen op het gebied van duurzaam hout.

Eerder dit voorjaar maakte Rijkswaterstaat bekend een aanbestedingsprocedure te starten met het oog op de circulaire inrichting van honderdduizend werkplekken voor rijksambtenaren voor de komende 10 jaar. Begin deze maand werd de opdracht voorlopig gegund aan Gispen en Rohde & Grahl. Maar nu is er dus een probleem ontstaan. Eerder werd al bekend via het dagblad FD dat de aanbestedende partij – Rijkswaterstaat – een onderzoek instelde naar de certificering van beide bedrijven met betrekking tot het gebruik van duurzaam hout. En nu komt het dus tot een rechtzaak.

De rechtzaak wordt aangespannen door Drentea, één van de partijen die bij de voorlopige gunning aan het kortste eind trokken. De reden voor de stap is volgens Drentea-directeur Bert Top dat Rijkswaterstaat onlangs herhaalde verzoeken geen toelichting wilde geven op de voorlopige gunning. “Ik heb Rijkswaterstaat drie keer om uitleg gevraagd, maar ik krijg geen antwoord”, zegt hij tegen het FD.

De definitieve gunning stond gepland voor 24 juli, maar is nu opgeschort tot oktober.

www.rws.nl