‘Forbo gaat energie besparen’

Forbo Flooring gaat de productie van Marmoleum verder verduurzamen. Dat meldt de vloerenfabrikant in een persbericht. ‘Uit onderzoek is gebleken dat er 60 procent energie bespaard kan worden in de droogkamers van Marmoleum met frequentiegeregelde ventilatoren in plaats van ventilatoren die de hele tijd aanstaan’.

Aangezien Forbo 56 droogkamers heeft, betekent dit een hele flinke besparing, die deel uitmaakt van de meerjarenafspraak energie-efficiency die Forbo onlangs heeft ingediend de Rijksdienst voor OndernemendNederland.

Forbo maakte daarnaast bekend dat de productie van Marmoleum inmiddels beter dan ‘koolstofneutraal’ is. ‘Dit komt omdat de grondstoffen zoals vlas, dennenbomen en jute meer CO2 absorberen in hun groei dan dat er vrijkomt bij de productie van het Marmoleum. Bovendien produceert Forbo met groene energie’.

www.forbo-flooring.nl